Luis Figo, la borna cu numarul 43!

Astazi, 4 noiembrie 2015, Luís Filipe Madeira Caeiro Figo, cunoscut de microbisti ca fiind Luis Figo, implineste varsta de 43 de ani.

Parca inca il vedem pe gazon!

Timpul a trecut foarte repede, multi dintre noi, microbisti de rand, vazandu-l inca la nivelul gazonului, neesindu-ne din minti excelentele scheme, respectiv frumoasele goluri marcate.

Debut

Cariera sa de fotbalist profesionist a inceput la varsta de 17 ani, in Portugalia, la formatia Sporting Lisabona, acolo unde a impresionat marele cluburi din Europa prin talentul sau, fiind curtat imediat de echipe precum Juventus Torino, Parma, Barcelona sau Real Madrid.

Totul a inceput in anul 1989, atunci cand a castigat Campionatul European cu echipa nationala de Under 16 ani, ca apoi, doi ani mai tarziu, sa castige Cupa Mondiala la Under 20 alaturi de jucatori precum Rui Costa sau Joao Pinto. Prima performanta notabila la nivelul cluburilor a fost inregistrata in anul 1995, atunci cand Luis Figo a reusit alaturi de coechiperii sai sa castige Cupa Portugaliei. Pe data de 17 octombrie 1994 Luis Figo semnase un contract valid pe trei ani cu formatia Juventus Torino, atunci cand tanarul portughez inca evolua pentru Sporting Lisabona, urmand, fizic, sa evolueze din anul urmator la gruparea italiana, ceea ce nu s-a si intamplat.  Internationalul portughez semnase doua contracte perfect valide cu doua cluburi diferite la o diferenta de cateva zile. Pe langa semnatura negru pe alb data ‘Batranei Doamne’, Luis Figo ‘mazgalise’ un alt contract cu o alta forta a fotbalului italian, FC Parma.

Figo RealFotbalul spaniol

Dupa mari dezbateri si scandaluri, in cele din urma Figo a ajuns in Primera Division, Spania, la unul dintre cele mai renumite cluburi din Europa, FC Barcelona. Alaturi de exceptionalii Rivaldo si Patrick Kluivert, portughezul a reusit performanta de a castiga doua titluri, doua Cupe Spaniole, o Super Cupa spaniola, Cupa Cupelor dar si o Super Cupa UEFA. Pe de alta parte, Figo a avut parte de 172 de meciuri disputate in tricoul trupei din Catalonia, inscriind, totodata, un numar de 30 de goluri.

In iulie 2000 a urmat o mutare extrem de surprizatoare. In schimbul sumei de 60,1 milioane de dolari, Figo a fost vandut marei rivale Real Madrid, ca dupa cateva luni Luis sa fie desemnat cel mai bun fotbalist din lume, imanandui-se balonul de aur. Totul a inceput stas pentru acesta din urma, pe langa trofeul acordat la sfarsitul anului 2000, mai precis in luna octombrie, Luis Figo a castigat alaturi de echipa sa, Real Madrid, la primul sau sezon in tricoul alb-negru, trofeul campionilor in La Liga. Per total, timp de cinci ani mijlocasul portughez a pus mana pe doua trofee de campioni in Spania, doua Super Cupe, respectiv, fiind si cel mai important, trofeul UEFA Champions League.

Alte planuri

Dupa alti cinci ani de zile imbract in tricoul de culoare alba, Luis Figo a luat decizia de a presta excelentul sau joc si in alt campionat. In vara anului 2005 internationalul portughez a fost transferat gratis de catre Internazionale Milano, asta dupa ce ii expirase contractul cu Real Madrid. Transferul in Italia insemna faptul ca in sfarsit Figo va evolua in Serie A, acolo unde putea sa o faca inainte de a face pasul spre fotbalul mare, in Spania.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 1 0


Lasa un comentariu