Manchester United: Ce cred specialistii despre startul de sezon

Manchester United: Reputatul jurnalist britanic Paul Wilson a analizat în The Guardian prima partidă pe care Manchester United a disputat-o în acest sezon, iar concluziile acestuia sunt foarte interesante și folositoare pentru cititorii noștri, motiv pentru care reproducem câteva dintre observațiile sale, alături de cele ale altor oameni de fotbal din Marea Britanie. 

Manchester United

Wilson spune că a mers la meciul dintre Manchester United și Tottenham pentru a evalua noua față a lui United și pentru a analiza felul în care jucătorii recent aduși de Louis van Gaal se integrează pe Old Trafford. Concluzia a fost că United trebuie să își îmbunătățească jocul dar nu a evoluat prea rău nici în aceste condiții, mai ales raportat la numărul mare de schimbări efectuate în lot. Aceasta în condițiile în care ”diavolii” sunt criticați de suporterii care consideră că jocul lor este ”îngrijorător de prost”, mai ales în condițiile în care s-au cheltuit foarte mulți bani iar în prima etapă primul șut la poartă a venit abia în minutul 66.

”Faptul că United a început campionatul cu o victorie este un progres, cu atât mai mult cu cât la startul ediției anterioare pornise cu o înfrângere pe teren propriu în fața lui Swansea. Și chiar dacă statistica nu minte și arată că atacanții lui Van Gaal au pus rar în pericol poarta adversă, adevărul este că avantajul luat la mijlocul primei reprize nu îi obliga să mărească diferența de pe tabela de marcaj, ci doar să își țină la respect adversarii.”

Harry Redknapp, fost antrenor la Tottenham și QPR, spune același lucru: ”A fost o prestație bună, consistentă a lui United, chiar dacă nu a existat spectacol. Dar vorbim de o victorie cu 1-0, fără gol primit”.

”Primul meci al sezonului e mereu neconcludent. Ai doar 90 de minute la dispoziție ca să arăți ce poți și e mult prea devreme să tragi concluzia dacă o echipă este pregătită sau nu. Uitați-vă la diferența dintre aprecierile pe care le-a primit Arsenal după victoria din Supercupă cu Chelsea și ceea ce s-a întâmplat după înfrângerea cu West Ham din campionat. Aceeași echipă, o săptămână mai târziu. Petr Cech a trecut de la statutul de erou, la cel de renegat. Tocmai de aceea nu trebuie să exagerăm cu criticile împotriva lui Manchester United după evoluția ștearsă din prima etapă. O victorie în runda a doua, contra lui Aston Villa, ar putea să o ducă pe primul loc, cu procentaj maxim. E adevărat că trebuie să își creeze mai multe ocazii de gol și să îl raeducă pe Wayne Rooney la forma optimă. Van Gaal a insistat în a-l readuce pe Rooney în poziția de atacant central pentru a juca avansat într-o formulă 4-2-3-1, însă Tottenham s-a descurcat destul de bine în a bloca acest sistem. United pare vulnerabilă în compartimentul ofensiv în comparație cu rivalele la titlu, iar speculațiile privind aducerea lui Pedro au sens. Rooney nu mai e la fel de rapid cum era înainte și e nevoie să beneficieze de un aport mai mare al celor trei jucători din spatele său. Dacă Van Gaal insistă să îl folosească pe Depay pe centru, atunci Rooney ar putea fi retras iar în rol de număr 10 pentru a-i permite olandezului să aducă un jucător de atac care să aibă mai multă libertate în fața acestuia”

 

Manchester United

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu