O lună şi jumătate până la Turneul Campioanelor: Momentul Simonei?

Dupa US Open, urmatorul si ultimul eveniment major al anlui în tenisul feminin este Turneul Campioanelor. Gazduită si in 2015 de Singapore, competiţia se va desfăşura între 25 octombrie si 1 noiembrie.

Serena Williams, Simona Halep şi Maria Sharapova şi-au asigurat deja locul în întrecerea ce reuneşte la finele fiecărui sezon competiţional, jucătoarele ce au adunat cele mai multe puncte în ierarhia WTA. Formatul îl cunoaştem, sportivele fiind împărţite în doua grupe, sistem precum cel de la turneele finale ale fotbalului. Primele două jucătoare din clasamentul final al fiecărei grupe merg în semifinale, unde locul întai din prima grupa va juca cu poziţia secundă din a doua şi invers.

În precedentul an, 2014, Turneul Campioanelor a adus o bucurie imensă României. Simona Halep, aflată atunci pe poziţia a treia a clasamentului WTA, a învins-o în grupe pe Serena Williams cu un scor extrem de dur, 6-0, 6-2. În ediţia din 2014, Simona a reuşit să ajungă chiar până în finală, unde, din păcate, Serena şi-a luat revanşa.

Anul curent, început promiţător cu un sfert de finală pe hard-ul australian în primul Grand Slam al anului, continuat cu deziluziile produse la Roland Garros, respectiv Wimbledon se încheie, se pare, cu o Simona Halep într-o formă excelentă. Prestaţii excelente în turneele de pe continentul nord-american, dar şi o semifinală la US Open!

Ne întrebăm dacă Halep este capabilă să câştige în acest an turneul. Fără îndoială că are şansa ei, la fel ca şi anul trecut. Se pot ivi surprize, însa tot Serena Williams si Maria Sharapova rămân marile rivale ale constănţencei. Prima a arătat că are şi limite, chiar la US Open unde a pierdut contra Robertei Vinci. Maria Sharapova nu a participat la Grand Slem-ul american, din cauza accidentărilor suferite în ultima perioada. Va reveni fără îndoială cu un plus de forţă, dar în cazul unui duel direct, poate ca ar fi momentul ca Simona, în plina formă, să contabilizeze primul succes din carieră în disputele cu rusoaica.

Până la Turneul Campionilor mai e însă destulă vreme, perioadă în care vom urmări cu atenţie parcursul Simonei la turneele în care va fi implicată. Primele două, Guangzhou International şi Wuhan Open, ambele găzduite la finele lunii septembrie de China.

(Tudor Daniel)


Vezi cand revine Halep pe teren: Final de luna septembrie cu turnee asiatice!


500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu