Povestea lui Cairo Santos: Primul brazilian care joaca in NFL!

Jucator la Kansas City Chiefs in NFL, Cairo Santos este un brazilian in varsta de 23 de ani, care a visat toata viata sa fie jucator de fotbal american. Unde era Santos in urma cu opt ani?

sursa foto: bbc.com

Intr-un interviu pentru o revista engleza, Santos a dat timpul inapoi cu opt ani, aducandu-si aminte cum s-a apucat de fotbal. Slab si cu umerii patrati, Cairo era genul de persoasa extrem de rusinoasa. La 15 ani, brazilianul se juca fotbal american pe strazile din Florida, cand alti pusti jucau baschet, nestiind ca viata o sa i se schimbe radical din acel moment.

Partenerul sau de joc era Tyler Burnett, care a vazut in el un jucator extrem de priceput si determinat,, intrebandu-l daca vrea sa loveasca mingea. Tyler punandu-se in genunchi si tinand mingea, care a fost trimisa in josul strazii.

_86411676_santos_ap

„M-am dat doi pasi in spate si am lovit-o cat de tare am putut”, spunea Santos.

A lovit-o delicat si mingea a plutit, „usor, ca o lovitura de fotbal”. A traversat 50 de yarzi sau mai mult. Directia a fost dreapta si curata, la fel ca directia vietii lui Santos. Acesta a avut parte atunci, de lovitura care avea sa-i schimbe destinul.

„Cand dau timpul inapoi si imi imaginez acel moment, ma apuca zambitul”, a zis Santos. „Acela a fost momentul care mi-a schimbat viata. A fost introducerea in ceva de care eram indragostit”.

Care este rolul unui executand in fotbalul american?

Executantul este responsabil cu lovitul balonului oval cand este lovitura de pedeapsa sau e nevoie de puncte suplimentare. El intra in teren doar pentru a executa acele lovituri, ca find parte speciala a unei echipe. Fiind de cele mai multe ori marcatoriul principal al fomatiei. Cei mai buni 25 de marcatori din istoria NFL au fost executanti.

Cairo Santos a crescut in Brazilia. Copilaria sa a fost tipic sud-americana. Intai este fiul lui Magalie si al lui Cairo Sr, un pilot comercial, si fratele lui Talita, abia apoi fiind jucator de fotbal. „Am fost obsedat de fotbal”, isi aminte el. „Am visat sa joc pentru Brazilia intr-o zi, purtand acel tricou de campion.

„De fieare data cand Brazilia juca in capitala, ma duceam la meciuri.  Imi cumparam fiecare tricou nou aparut al celor de la Flamengo, nationalei Braziliei sau chiar al celor de la Chelsea.”

Santos a vrut sa fie mijlocas, la fel ca jucatorul sau preferat, Ronaldinho, dar a avut o problema. In Brazilia este greu sa asipiri ca tanar fotbalist, iar la varsta de 15 ani, a decis sa mearga in SUA pentru un an.

A ajuns prin intermediul scolii in familia lui David si Kathy Burnett, care l-au primit si tratat ca pe propriul lor copil. Acestia au fost sunati de cineva din partea institutiei, spunandu-le ca au un student brazilian, care nu a reusit sa-si gaseasca o gazda in SUA.

Santos a continuat sa performeze in fotbalul american. A castigat o bursa la Universitatea Tulane din Louisiana, care evolua intr-o liga de top. Si-a terminat cariera de student cu cel mai bun procentaj din istoria Univeristatii Tulane, iar in 2012 a castigat trofeul Lou Groza pentru cel mai bun executant din campionatul colegiilor.

Dupa decesul tatalui sau, din 2012, Santos a continuat sa se antreneze si a primit oportunitatea de a evolua in NFL. Sezonul trecut a fost debutantul cu cele mai multe puncte inscrise din istoria celor de la Chiefs. Sezonul acesta a transformat sapte lovituri intr-un singur meci, al doilea jucator care reuseste asta din istoria NFL.

 

 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu