Record mondial! Peste 10 miliarde de euro cheltuite pe transferuri în sezonul 23/24

record mondial transferuri

Transferuri 2023/24! Pentru prima dată în istoria fotbalului și a sportului în general, s-au făcut transferuri de peste 10 miliarde de euro într-un singur sezon, informează site-ul de specialitate Transfermarkt.com.

Recordul a fost doborât în ultima zi a perioadei de transferuri, când achizițiile și vânzările de jucători din ambele ferestre de transferuri au ajuns la nu mai puțin de 10,2 miliarde de euro, depășind recordul anterior de 9,4 miliarde de euro, care fusese atins în sezonul 2019/20. Remarcabil este faptul că cele zece cluburi care au cheltuit cel mai mult în lume au reprezentat o parte semnificativă din noul record. Cheltuielile acestor formații au ajuns la aproximativ 2,75 miliarde de euro!

Transferuri 2023/24 : Premier League în continuare lider!

Conform Transfermarkt, Premier League domină în continuare, în ciuda scăderii cheltuielilor Fără să surprindă pe nimeni, Premier League a fost lider în ceea ce privește banii cheltuiți pe jucători noi pe parcursul sezonului 23/24. Cheltuielile totale cu transferurile din prima ligă engleză au ajuns la o sumă uluitoare de 2,9 miliarde de euro, cu Ligue 1 (1,1 miliarde de euro), Serie A (996 milioane de euro), Liga Profesionistă din Arabia Saudită (972 milioane de euro) și Bundesliga (834 milioane de euro) completând topul celor cinci ligi după banii cheltuiți pe transferuri.

Saudiții au spart pușculița!

Cu toate acestea, cel mai mare factor a fost, fără îndoială, apariția Ligii Profesioniste din Arabia Saudită pe piața transferurilor în sezonul 23/24. Anul trecut, prima ligă asiatică a cheltuit doar 45,5 milioane de euro pe transferuri, dar de data aceasta această cifră a crescut la 972,1 milioane de euro în transferuri. În ciuda faptului că cluburile din statul din Golf și-au redus cheltuielile în ianuarie la doar 23 de milioane de euro pe jucători noi, banii cheltuiți în vară au fost un factor important în atingerea unor noi culmi în ceea ce privește banii cheltuiți pe transferuri pe piață.

Ce cluburi au cheltuit cei mai mulți bani în sezonul 23/24?

Influența saudită asupra ferestrei de transferuri pe parcursul sezonului 23/24 se poate vedea și prin numărul de cluburi din statul din Golf care au intrat în lista cluburilor care au cheltuit cel mai mult în lume. În top 20, nu mai puțin de patru cluburi saudite fac parte din clasament, cu Al-Ittihad (121,4 milioane de euro cheltuite), Al-Nassr (165 milioane de euro), Al-Ahli (184 milioane de euro) și Al-Hilal (376 milioane de euro) concurând cu cele mai bogate cluburi din Europa.

De fapt, dintre ligile de top din Europa, doar Premier League poate revendica mai multe cluburi din divizia sa care au intrat în top 20, cu nu mai puțin de 10 formații din clasament venind din Anglia – ceea ce arată din nou puterea financiară a primei ligi engleze, în comparație cu restul competițiilor.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu