Roger Federer in 2017: Analizam evolutia campionului elvetian in noul an!

Pentru Roger Federer, 2016 a fost un sezon presarat cu accidentari, insa acesta s-a pregatit temeinic pentru revenirea sa din 2017. In continuare vom analiza sansele elvetianului pentru a incheia noul sezon pe o pozitie fruntasa in clasamentul ATP.


Un 2016 modest

Sezonul recent incheiat nu a inceput rau pentru elvetian, cu finala reusita la Brisbane, turneu pe care acesta l-a castigat in 2015. Totusi, unii ar putea spune ca pentru un campion de talia lui Roger, o finala pierduta in fata unui adversar din „noua generatie” poate fi considerat un esec. In ultimul act de la Brisbane, acesta a cedat in fata lui Milos Raonic, cu un dublu 6-4. Astfel, canadianul si-a luat revansa pentru esecul din finala editiei din 2015, pierduta in fata aceluiasi jucator.

federer

Din 2001 pana in 2015, Roger a trecut constant de borna de 60 de meciuri disputate intr-un sezon, insa in 2016, acesta nu a jucat decat 28 (21 de victorii si 7 infrangeri). Un alt aspect negativ din evolutia lui Federer in sezonul recent incheiat este faptul ca nu a reusit sa castige nici macar un singur titlu, avand in vedere ca acest lucru nu s-a intamplat in ultimii 15 ani.

In ciuda faptului ca nu a avut multe meciuri jucate, acesta a reusit rezultate excelente in turneele la care a participat. Pe langa finala de la Brisbane, Roger a facut semifinale la Stuttgart si Halle, turnee ATP, dar si la grand slam-urile de la Australian Open (1-3 Novak Djokovic) si Wimbledon (2-3 Milos Raonic). Turneul de la Wimbledon a fost si ultimul la care elvetianul a participat in 2016.


Citeste si:

Retragerea nu este luata in calcul

Desi si-a pus intrebari legate de cat mai poate juca in circuitul profesionist, Roger a declarat ca inca nu a venit momentul retragerii.

„Nu am luat niciodată în calcul să iau o pauză definitivă de la tenis. Mirka (n.r. – soţia elveţianului) este 100% alături de mine şi foarte fericită că încă mai pot juca. Şi copiilor le place această viaţă, iar eu mă simt odihnit şi reîntinerit. Singurele întrebări care au apărut au fost ‘Mai pot să fac asta? Ca sportiv, corpul meu mai este capabil? Sau din punct de vedere mental?’ Dar m-am recuperat excelent după accidentare şi pot spune că, dacă lucrurile nu merg bine, am făcut tot ce era posibil pentru revenire, nu aş avea niciun regret”, a precizat Federer pentru New York Times.


Perth, locul perfect pentru revenire

Elvetianul va reveni pe teren pe data de 2 ianuarie, atunci cand Elvetia va intalni Marea Britanie intr-o partida din cadrul Cupei Hopman. In aceasta competitie, Roger va face pereche cu Belinda Bencic, pozitia 43 WTA. Cupa Hopman a fost una dintre primele competitii pe care elvetianul le-a castigat in cariera sa. In 2001, acesta a facut pereche cu Martina Hingis, iar cei doi au reusit sa castige competitia, pentru ca in 2002, acesta sa faca pereche cu Miroslava Vavrinec, cunoscuta ca Mirka Federer, actuala sa sotie.

federer_hingis071215_f_1000

„Cred ca este turneul perfect pentru a incepe noul sezon”, a declarat elvetianul. Tot el spune ca este nerabdator sa evolueze in arena din Perth. „La televizor arata extraordinar, atmosfera parea sa fie foarte frumoasa, iar arena arata minunat. Pot spune ca sunt nerabdator sa evoluez pe acel teren”. 


Sanse minime pentru un finish in TOP 7

In ciuda faptului ca este cel mai important jucator din istoria tenisului, Roger va avea o misiune dificila in noul sezon, in fata tinerilor care au o dorinta foarte mare de afirmare, cum ar fi Milos Raonic, Dominic Thiem sau Alexander Zverev, dar si in fata vechilor sai rivali, Novak Djokovic si Andy Murray. In aceste momente, elvetianul ocupa pozitia 16 ATP, cea mai slaba din ultimii 15 ani.

untitled

In 2017, primele 4-5 pozitii in clasamentul ATP par sa fie ocupate, avand in vedere ca acolo se afla Andy Murray, Novak Djokovic, Milos Raonic, Stan Wawrinka si Kei Nishikori. Pentru un loc in primele 7 pozitii, campionul elvetian se va lupta cu Rafael Nadal, Marin Cilic, Gael Monfils, Tomas Berdych, dar si noua senzatie a tenisului masculin, Dominic Thiem, jucator care l-a invins pe Roger de doua ori in 2016.

Sursa foto: movietvtechgeeks.com

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu