Romania la EURO (episodul 2): Calificarile ratate din 1964 si 1968!

De doar 4 puncte ar mai avea nevoie Romania pentru o noua calificare la un turneu final european. 4 puncte din dubla cu Finlanda si Feroe, puncte care sunt asteptate cu sufletul la gura de o intreaga tara dornica de o calificare la masa bogatilor din Europa. Calificare care se lasa asteptata inca din 2008, atunci cand Romania cu Mutu in teren si condusa de pe banca tehnica de Victor Piturca termina pe locul 3 cu 2 puncte Europeanul din Austria si Elvetia, intr-o grupa din care mai faceau parte Olanda, Italia si Franta.

Dupa cum v-am spus in articolul de ieri ( ai aici articolul ), redactia Pariuri 1X2 va va prezenta o istorie a participarilor Romaniei in preliminariile Campionatului European, plus participarile in sine la turneele finale. Ieri ne-am ocupat de preliminariile pentru EURO 1960 . Franta, acolo de unde Romania a fost eliminata in preliminarii de catre mult mai puternica echipa a Cehoslovaciei. In episodul de astazi ne vom ocupa de turneele ratate din pacate de selectionata „tricolora, din 1964 si 1968.

Screenshot_1

Dupa ratarea europeanulului din 1960, primul din istorie, nici peste patru ani Romania nu s-a descurcat mai bine, deoarece “tricolorii” aveau sa se incline în fata Spaniei, tara gazda a turneului final din 1964. Ibericii au administrat romanilor un sec 6-0 la Madrid, astfel ca returul de la Bucuresti, practic n-a mai contat. Cu toate acestea, Romania a obţinut o frumoasa victorie de palmares, 3-1 după un meci excelent facut de Tataru şi Gheorghe Constantin.

Partidele din preliminariile EURO 1964 – Spania @ Runda preliminara

Spania – Romania 6 – 0

Romania – Spania 3 – 1

Nici la editia din Italia 1968 Romania n-a reusit să obtina calificarea. Desi a contat pe liderii generatiei din acea vreme, Virgil Dridea, Mircea Lucescu, Nicolae Dobrin sau Ion Ionescu, Romania n-a avut constanta necesara pentru o campanie perfectă. Plasata într-o runda preliminară cu 31 de echipe menita sa califice doar patru dintre ele la turneul final dupa o serie de meciuri eliminatorii, Romania n-a putut trece nici macar de prima fază a grupelor, unde dupa sase jocuri s-a clasat in spatele Italiei. “Tricolorii” au obtinut in acea campanie de calificare victorii concludente în fata Elvetiei (4-2 la Bucuresti) şi Ciprului (5-1 la Nicosia, respectiv 7-0 la Bucuresti), dar au pierdut ambele meciuri cu favorita grupei, Italia (0-1 la Bucuresti si 1-3 la Napoli) si au fost zdrobiti în returul cu Elvetia de la Zurich (1-7 pe Hardturm Stadion).

Partidele Romaniei din grupa preliminara – EURO 1968

Romania – Elvetia 4 – 2

Italia – Romania 3 – 1

Cipru – Romania 1 – 5

Romania – Cipru 7 – 0

Elvetia – Romania 7 – 1

Romania – Italia 0 – 1

Clasament – Grupa a 6 a

Italia – 11 puncte

Romania – 6 puncte

Elvetia – 5 puncte 

Cipru – 2 puncte


 

Pariuri1x2.ro te pregateste de Romania – Finlanda: Ai aici toate informatiile si cotele!


 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu