RWC 2015: Cupa Mondiala s-a incheiat pentru „Autobuzul din Carpati”

Ovidiu Tonita, unul dintre cei mai valorosi rugbysti romani din ultimele doua decenii, si-a incheiat evolutiile la RWC 2015.

Omul care a marcat eseul „Stejarilor” contra Irlandei pe „Wembley” cu un deget rupt nu mai poate continua.

In varsta de 35 de ani, Ovidiu Tonita a bifat cea de-a cincea Cupa Mondiala a sa, devenind astfel singurul rugbyst roman cu cinci participari consecutive la Cupa Mondiala.

In lumea rugby-ului doar de neo-zeelandezul Brian Lima are o performanta similara.

Cel poreclit de presa straina „Autobuzul din Carpati” a debutat pentru Romania la doar 19 ani, intr-un meci cu Maroc, in 2000, in Cupa Europeana a Natiunilor.

Tonita, 195 cm si 107,5 kg, are 72 de selectii in nationala „Stejarilor”, pentru care a marcat 65 de puncte.

El a evoluat in cariera sa la Grenoble, Biarritz, Perpignan, dar si la Aix-en-Provence, cu care a promovat in ProD2.

Site-ul oficial al Federatiei Romane de Rugby anunta ca, in locul lui Ovidiu Tonita, „staff-ul tehnic l-a chemat pe Vlad Nistor, cel care evolueaza in Franta la echipa de U23 a Academiei de Rugby de la Castres Olympique”.

Conform www.frr.ro, jucatorul in varsta de 21 de ani a debutat la naţionala de seniori în urma cu doi ani, pe cand abia implinise 19 ani, într-un meci la IRB Nations Cup, cu Rusia.

Originar din Gura Humorului, Nistor a fost căpitanul tuturor echipelor de juniori ale Romaniei,  a urmat traditia familiei in sportul cu balonul oval, iar la 18 ani lua singur drumul Franţei pentru un contract cu Academia de Rugby a celor  de la Castres, ce tocmai castigase titlul la seniori în TOP 14.

In Franţa, progresele facute de la antrenament la antrenament l-au promovat intai la echipa de U19 a Academiei, fiind trecut apoi la cea de U23, Nistor avand contract cu acestia pana in 2016.

Vlad Nistor
Are 1,92 m şi 105 kg
S-a nascut pe 26 martie 1994
Joaca linia a treia
A fost component si capitan al echipei naţionale a Romaniei de U17, U18 şi U19, cu care a evoluat la trei campionate europene şi a jucat 16 meciuri
A primit „Oscarul” rugbyului românesc pentru cel mai bun junior în anul 2012
Are un frate Andrei (25 de ani), care joacă rugby la Universitatea Cluj, în SuperLiga. Acesta evolueaza pe postul de centru
Are 15 selectii în echipa Romaniei pentru care a debutat in 2013

foto: www.frr.ro

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu