RWC 2015: Rugbystii din Uruguay au venit la Mondiale cu gratarul!

Nationala de rugby a Uruguay-ului este prezenta pentru a treia oara la Cupa Mondiala de Rugby.

Fosta campioana a Americii de Sud in 1981 a mai jucat la RWC la editiile din 1999 si 2003, dar nu a depasit vreodata faza grupelor.

Acum patru ani, Uruguay a ratat Cupa Mondiala din Noua Zeelanda dupa ce a pierdut barajul cu Romania.

Trupa pregatita de fostul international Pablo Adrian Lemoine, 40 de ani, e una dintre cele mai simpatice prezente la editia din acest an a RWC.

Repartizata in Grupa A, nationala din America de Sud are sansa sa se bata cu echipe uriase, precum Australia, Tara Galilor, Anglia si Fiji!

„E o onoare pentru noi”, spun baietii lui Pablo Adrian Lemoine, cei alintati „Los Teros”.

Acestia au pierdut ambele intalniri de la RWC 2015, 9-54 cu Tara Galilor (meci disputat pe „Millennium Stadium” din Cardiff) si 3-65 cu Australia (s-a jucat pe „Villa Park” din Birmingham.

Oamenii lui Lemoine nu sunt cei mai buni rugbysti din lume, dar, cu siguranta, sunt cei mai mari consumatori de carne de vita de la Rugby World Cup!

La cateva zile, in bucataria cantonamentului nationalei Uruguay-ului „aterizeaza” zeci de kilograme de carne de vita proaspata, carne adusa de la Montevideo si pe care sportivii sud-americani o consuma dupa mai multe retete.

Cel mai iubit e, fireste, gratarul!

Pentru a nu avea probleme, cei din delegatia Uruguay-ului au adus de acasa chiar un gratar, pe care carnea de vita sfaraie aproape in fiecare zi!

De livrarea materiei prime pentru gratarul rugbystilor se ocupa direct Institutul National al Carnii din Uruguay, iar de preluarea ei chiar Ambasada Uruguay-ului din Regatul Unit!

Uruguay

Uruguay produce anual aproximativ 600.000 de tone de carne de vita. Consumul anual pe cap de locuitor e in medie de 53 de kilograme.

In ciuda faptului ca uruguayenii si-au adus „sculele” si carnea, friptura nu iese insa „ca la mama acasa”!

Ignacio Chans, manager mass-media al nationalei Uruguay-ului, spune ca diferenta dintre gustul carnii gatite acasa, in America de Sud, si cea preparata aici, in Anglia, e data de carbunii folositi!

„Noi folosim un lemn de stejar ce arde mai mult si mai puternic”, a explicat Ignacio Chans.

Ieri, dupa ultimul antrenament, gazdele de la Leicester Grammar School, unde sud-americanii efectueaza sedintele de pregatire, i-au invitat pe rugbysti la masa!

Elevii, care s-au speriat initial vazand cat de mult mananca rugbystii, au profitat de ocazie si i-au pus „la gratar” pe sportivi, „prajindu-i”, dupa ce le-au pus o multime de intrebari!

foto 1: www.biteandbooze.com
foto 2: www.rugbyworldcup.com

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu