RWC 2015: A sosit „Ora judecăţii”! Springboks vs. All Blacks! Cine va fi prima FINALISTA?!

Africa de Sud si Noua Zeelanda, echipe care au impreună 4 (PATRU) Cupe Mondiale din 7 (SAPTE), se confrunta diseara pe „Twickenham Stadium” din Londra (ora 18.00, in direct, la Digi Sport 2), in prima semifinala de la RWC 2015. Cele doua mari rivale din Emisfera Sudica joaca meciul cu numarul 91 din istoria confruntarilor directe.

Primul meci dintre Noua Zeelanda si Africa de Sud s-a disputat pe 13 August 1921, pe „Carisbrook”, Dunedin, in Noua Zeelanda, si a fost castigat de All Blacks, scor 13-5.

Noua Zeelanda, cu un parcurs fara greseala in Anglia si care a impresionat in „sferturi” contra Frantei, conduce cu 52 de victorii, fata de cele 35 ale Springboks. In ultimele cinci partide, Noua Zeelanda s-a impus de patru ori, ultima oara chiar in acest an, pe „Ellis Park” din Johannesburg, in fata a 61.500 de spectatori, scor 27-20, intr-o partida contand pentru „The Rugby Championship”.

Ultimul succes al Africii de Sud a fost inregistrat anul trecut, tot in competitia care aduna la start cele patru forte ale Emisferei Sudice, si tot la Johannesburg, scor 27-25 pentru Springboks. Africa de Sud şi Noua Zeelanda s-au intalnit in finala RWC 1995, gazduita de Africa de Sud, atunci cand gazdele au castigat, dupa prelungiri, cu 15-12. Singura victorie a Noii Zeelande asupra Springboks la o Cupa Mondiala a fost inregistrata in 2003, in Australia, 29-9.

Meciul de azi de la Londra este unul deschis oricarui rezultat, desi sud-africanii sunt constienti de forta campioanei mondiale. Heyneke Meyer, antrenorul Africii de Sud, a caracterizat All Blacks in doar cateva cuvinte: „Echipa de azi a Noii Zeelande e cea mai buna din toate timpurile”. All Blacks se bazeaza pe experienta unor jucatori cu adevarat unici, Richie McCaw, Dan Carter, Kieran Read, Ma’a Nonu sau Conrad Smith, care ii au alături pe mai tinerii Ben Smith sau Julian Savea.

Africa de Sud a furnizat la editia din acest an cea mai mare surpriza din istoria Cupei Mondiale, dupa ce a pierdut in meciul de debut in fata Japoniei, 32-34. Echipa lui Heyneke Meyer s-a trezit insa din acel cosmar si a ras tot ce a intalnit in cale, desi, in sferturi, a avut nevoie si de sansa sa treaca de ambitioasa formatie a Tarii Galilor, scor 23–19. Africa de Sud prezinta aproximativ acelasi „mix” ca si in cazul All Blacks. „Garda veche” formata din Bismark Du Plessis, Schalk Burger, Fourie Du Preez, Bryan Habana sau JP Pietresen este sustinuta puternic de tinerii Loud De Jager, Eben Etzebeth, Handre Pollard sau Jesse Kriel.

Duelul titanilor de azi de pe „Twickenham” e asteptat cu sufletul la gura de o intreaga planeta. O victorie a Noii Zeelande ar putea fi considerata una „normala”, „previzibila”, in timp ce un succes al Africii de Sud ar da apa la moara celor care au sustinut chiar si dupa demonstratia de forta din meciul cu Franta ca „Noua Zeelanda nu e invincibila in acest moment”!

AFRICA DE SUD – NOUA ZEELANDA
„Twickenham”, Londra, ora 18:00
Arbitru: Jérôme Garcès (Franta)
Arbitri-asistenti: Romain Poite (Franta), Johnny Lacey (Irlanda)
Arbitru-video: George Ayoub (Australia)
Africa de Sud: 15 Willie le Roux, 14 JP Pietersen, 13 Jesse Kriel, 12 Damian de Allende, 11 Bryan Habana, 10 Handre Pollard, 9 Fourie du Preez (capitan), 8 Duane Vermeulen, 7 Schalk Burger, 6 Francois Louw, 5 Lood de Jager, 4 Eben Etzebeth, 3 Frans Malherbe, 2 Bismarck du Plessis, 1 Tendai Mtawarira.
Rezerve: 16 Adriaan Strauss, 17 Trevor Nyakane, 18 Jannie du Plessis, 19 Victor Matfield, 20 Willem Alberts, 21 Ruan Pienaar, 22 Pat Lambie, 23 Jan Serfontein.

Noua Zeelanda: 1-Joe Moody, 2-Dane Coles, 3-Owen Franks, 4-Brodie Retallick, 5-Sam Whitelock, 6-Jerome Kaino, 7-Richie McCaw (captain), 8-Kieran Read; 9-Aaron Smith, 10-Dan Carter, 11-Julian Savea, 12-Ma’a Nonu, 13-Conrad Smith, 14-Nehe Milner-Skudder, 15-Ben Smith.
Rezerve: 16-Keven Mealamu, 17-Ben Franks, 18-Charlie Faumuina, 19-Victor Vito, 20-Sam Cane, 21-Tawera Kerr-Barlow, 22-Beauden Barrett, 23-Sonny Bill Williams

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu