Si totusi, cat de buna e Manchester City?

Runda cu numarul 26 din campionatul Angliei a adus un rezultat neasteptat in disputa dintre Burney si Manchester City. A fost doar 1-1, contrar asteptarilor si contrar a ceea ce s-a vazut pe teren in cea mai mare parte a timpului.

Suprematie absoluta in Premier League
Ce a aratat City in acest meci? In primul rand, faptul ca are mare incredere in ea. Distanta din clasament, 13 puncte fata de Manchester United, cu 12 etape ramase de disputat, este cat se poate de linistitoare. De asemenea, jucatorii au aratat ca sunt constienti de valoarea lor si ca stiu ca, daca vor munci asa cum trebuie, nu au cum sa rateze obiectivele interne. In plus, se vede ca au incredere in superioritatea sistemului de joc gandit de Guardiola, iar acest lucru le da o incredere suplimentara. City a avut-o in mana pe Burnley inca de la inceput, tinand adversarul in zona careului acestuia si asediindu-l permanent. Fernandinho, De Bruyne si Gundogan au pasat cat toata echipa adversa la un loc. Ocaziile de poarta au fost nenumarate. Si totusi… 1-1!

Fara concentrare si pragmatism
Reactiile de la final au fost elogioase la adresa celor de la Burnley. Probabil, ultima impresie conteaza mai mult. Insa merita sa facem un efort, mai ales pentru ca suntem pariori, si sa rememoram cateva detalii. In primul rand, City a dominat atat de clar competitia pana acum, incat jucatorii au trecut de la presiunea rezultatelor la placerea fotbalului. Se vede ca fiecare stie ce are de facut si ca intreaga echipa isi permite sa evolueze, atunci cand e cazul, la 50-60-70% din potential. Atentie, nu din punct de vedere fizic, pentru ca toti fac efort cat se poate de serios. Insa, din punct de vedere al concentrarii si al pragmatismului, City a jucat in deradere la Burnley. Nu ar fi mirat pe nimeni daca la pauza ar fi fost 3-0 in favoarea sa, iar prin minutul 70 scorul ar fi ajuns la 5-0. Insa, precum regizorul unui film, liderul campionatului a facut in asa fel incat, din cand in cand, rolul adversarului sa capete importanta. Burnley a fost invitata in ultimele 20 de minute sa iasa din propriul teren. I s-a permis sa tina mingea, atat cat a putut, si, pana la urma, a profitat de darnicia lui City si a marcat. Daca ar fi vrut, formatia lui Guardiola nu ar fi slabit niciodata latul pe care il pusese in jurul gatului adversarului.

O strategie riscanta
Haideti sa vedem care ar fi cele doua scenarii din meciul cu Burnley. Fie City a procedat naiv si superficial, fie a jucat un teatru ieftin. Oricare dintre aceste doua variante, singurele posibile, e adevarata, concluzia e aceeasi. Ceea ce face echipa lui Guardiola e cat se poate de riscant. E adevarat ca titlul din Premier League e ca si antamat, insa un club care investeste atat are, cu siguranta, obiective mult mai mari. Iar in Liga Campionilor, superficialitatea si lipsa de respect fata de joc de care da dovada City, au sanse foarte mari sa o coste. Si aici merita amintita inclusiv infrangerea din Ucraina, 1-2 cu Sahtior, dar si rezultatele interne in care a fost condusa la pauza si a castigat la final. Echipa din Manchester a facut astfel de rezultate cu Huddersfield, West Ham, Burnley (Cupa Angliei) si Bristol (Cupa Ligii).

Se „apara” mai bine ca 52 de tari
Un studiu recent arata ca banii investiti in acest sezon de catre Manchester City in achizitionarea jucatorilor defensivi depasesc bugetele de aparare a 52 de tari din intreaga lume. Din vara pana acum, Guardiola a cumparat de 243,5 milioane de euro doar pentru a-si intari defensiva! Au venit Danilo (30 milioane euro, Real Madrid), Benjamin Mendy (57.5 mil. euro, Monaco), Kyle Walker (51 mil. euro, Tottenham), Aymeric Laporte (65 mil. euro, Bilbao) si Ederson (40 mil. euro, Benfica).
Cotata de Unibet cu 4.25 la castigarea Ligii Campionilor, City e, din punctul de vedere al bookmakerilor, principala favorita la castigarea competitiei. Ea e urmata de Bayern Munchen, cu 5.75, de PSG, cu 6.50 si de Barcelona, cu 6.75.

1.37 este cota Unibet pentru ca Man City sa castige prima mansa din optimile de finala ale Ligii Campionilor. Gazda partidei, Basel, are cota 10 la victorie, in vreme ce rezultatul de egalitate e cotat cu 4.85.
Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 2 0


Lasa un comentariu