Analiza pariuri1x2.ro »» Cariera Simonei Halep, de la o ascensiune fulminanta, la un picaj rapid! Mai e timp de un titlu de Grand Slem?

simona halep

Simona Halep este cea mai buna jucatoare de tenis din Romania ultimelor decenii. Fosta numar doi mondial, a avut performante mai modeste in ultima perioada. Va reusi ea sa castige un titlu de Grand Slam pana la finalul carierei?


Simona Halep – Ascensiunea

Simona Halep a intrat in primele 50 de jucatoare din lume in 2012. Un an mai tarziu, dupa castigarea a 6 titluri WTA, ea ajungea la un pas de top 10. Reusea aceasta performanta dupa turneul de la Australian Open din urma cu trei ani. Simona devenea atunci doar a patra romanca ce ajungea in primele zece jucatoare de tenis ale lumii. Constanteanca insa, mai avea multe de spus.

In martie 2014 urca pana pe locul 5 in clasamentul WTA, fiind prima jucatoare din Romania care atingea acea pozitie. S-a calificat in finala de la Roland Garros, asigurandu-si in acelasi timp locul 3 in clasamentul mondial. Avea sa rateze castigarea primului ei titlu de grand slam, pierzand in trei seturi in fata rusoaicei Maria Sharapova, dupa un meci ce a durat mai bine de trei ore. Pe 11 august, cand inca nu implinise 23 de ani, urca pe treapta a doua a podiumului mondial, fiind depasita doar de Serena Williams.


Daca iti faci chiar acum un cont la 888Sport, poti miza complet gratuit din imensul bonus de 1.000 RON pe care il primesti!

Simona Halep, dupa trei ani la varf

Simona Halep a castigat pana acum 14 titluri in circuitul WTA, cele mai multe pentru o jucatoare romana. Cel mai prolific an al ei, cu 6 trofee, ramane 2013. Performantele din a doua parte a anului, precum si cele din prima parte a lui 2014 au dus-o la un pas de varful clasamentului. Ulterior insa, a avut probleme in a atinge performantele pe care multi le asteptau de la ea si rezultatele mai slabe i-au adus adesea contestatari.

Acum a patra in lume, Halep a inceput pentru al doilea an la rand sezonul cu o eliminare in primul tur al turneului de Grand Slam de la Melbourne. Trecand de 25 de ani, multi se intreaba daca romanca va reusi sa castige vreun turneu de Grand Slam sau daca va putea sa ocupe primul loc in clasamentul mondial.

Simona Halep si castigatoarele de Grand Slam

Simona a reusit sa o invinga o singura data pe Serena Williams, dar la un moment dat era vazuta de multi ca viitorul lider mondial, atragand cuvinte de lauda inclusiv din partea proaspatei campioane de la Australian Open. Poate ca este o comparatie exagerata, dar daca ne uitam peste performantele Serenei vom observa ca pana la 25 de ani ea reusise sa castige 7 titluri de Grand Slam.

serena williams - us open 1999Serena castigase la US Open inca inainte de a implini 18 ani si nu este nici macar intre cele mai tinere 5 castigatoare a turneelor de Grand Slam din era Open. Martina Hingis (Australian Open 1997), Monica Seles (Roland Garros 1990) sau Tracy Chapman (US Open 1979) reusisera sa castige cate un trofeu de Grand Slam inaintea implinirii varstei de 17 ani. Sharapova, una dintre marile rivale ale Simonei in circuitul WTA, castiga la Wimbledon la 17 ani, acelas fiind primul din cinci titluri de Grand Slam. Virginia Ruzici, singura jucatoare din Romania care a castigat un turneu de Grand Slam, se impunea la Rolland Garros in 1978 la varsta de 23 de ani si 130 zile.

IMartina Hingis - Australian Open 1997n intreaga istorie a erei Open, doar 11 jucatoare au reusit sa se impuna pentru prima data in cariera lor la un turneu de Grand Slam la o varsta mai avansata decat a Simonei. Patru dintre ele au reusit sa castige mai mult de un turneu de Grand Slam pe parcursul carierei. Samanta Stosur (27 ani si 165 zile), Angelique Kerber (28 ani si 12 zile), si Li Na (29 ani si 154 zile) se numara printre jucatoarele mai in varsta ce au reusit sa castige primul lor turneu de Grand Slam in anii recenti.

AP US OPEN TENNIS S TEN USA NYFlavia Pennetta a devenit in 2015, la US Open, cea mai in varsta jucatoare ce a castigat un turneu de Grand Slam, la 33 de ani si 199 zile. Performanta italiencei este extraordinara, dar este doar o exceptie. Nu ne putem astepta ca Simona Halep sa castige primul ei trofeu la unul dintre cele patru mari turnee abia dupa 30 de ani. Este evident ca majoritatea marilor jucatoare au reusit sa se impuna la turneele majore inca din prima jumatate a carierei. Acest lucru este ingrijorator atunci cand ne uitam la sansele Simonei de a castiga un turneu de Grand Slam.

Simona Halep, la Roland Garros, Wimbledon si US Open

Dupa cum spuneam, anul a inceput slab pentru Halep, romanca fiind eliminata in primul tur de la Australian Open. simona halepTurneul de la Melbourne nu a fost niciodata unul dintre preferatele ei, fiind singurul la care nu a jucat vreodata in semifinale.

Urmatorul turneu de Grand Slam al anului este cel din Franta, unde Simona a jucat finala in 2014. Simona este doar a treia favorita la acest turneu, dupa Serena Williams si Garbine Muguruza. Cota Simonei la triumf este de 9.00.

La Wimbledon, unde a jucat semifinala in 2014, Simona are doar a saptea sansa, cu o cota de 21.00 la 888sport.

La US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, Simona a jucat in urma cu doi ani in semifinala. Anul acesta este cotata tot cu sansa a treia, in urma Serenei si a lui Angelique Kerber, cu cota 9.00, la fel ca la Roland Garros.

Timpul nu are rabdare cu Simona Halep

Au trecut trei ani de la singura finala de Grand Slam disputata de Halep. Anii trec pe langa ea si ii va fi tot mai dificil sa concureze pentru titluri la marile trofee, nu numai din cauza propriei varste. Multe jucatoare tinere si foarte talentate vin din urma, urcand in clasamentul WTA.

Madison Keys va implini 22 de ani in mai putin de o luna. Ea ocupa deja locul 8 in lume. Darya Kasatkina, Ana Conjuh, Jelena Ostapenko sau Belinda Bencic sunt alte jucatoare tinere ce s-au facut remarcate in circuit si inca nu au implinit 20 de ani. Cel putin unele dintre ele vor ajunge sa fie pretendente serioase la turneele de Grand Slam. Am putea chiar sa vedem noi castigatoare de Grand Slam de pana in 18 ani. Bianca Andreeascu, jucatoarea de origine romana ce reprezinta Canada, sau elvetianca Rebeka Masarova ar putea fi vedetele de maine.

Este greu de spus daca Halep va reusi sa se impuna la un turneu de Grand Slam, dar timpul trece pentru ea… repede.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu