Simona Halep: Povestea unei campioane!

Cu doar o rachetă de tenis, Simona Halep a luat numele României și l-a dus peste tot, inclusiv în fruntea tenisului mondial feminin!

Simona Halep s-a născut la Constanța pe 27 septembrie 1991, iar pasiunea ei pentru tenis a început de la o vârstă fragedă. La doar 4 ani, ea a fost fascinată de acest joc după ce și-a urmărit fratele mai mare la antrenamente. Așa a început o poveste ce avea să ducă la o carieră strălucită în lumea tenisului.

Primii pași în acest sport, i-a făcut alături de antrenorul fratelui ei, Ioan Stan. Acesta a observat potențialul Simonei, iar drumul spre succes a fost pavat cu multă muncă și determinare. Își dorea mai mult de la tenis, iar în 2007, la 16 ani, Simona s-a mutat la București. Un an mai târziu juca în turneele pentru junioare și tot în 2008 a venit și primul moment cu adevărat mare din cariera sportivă. Halep s-a impus la Roland Garros, la junioare, după ce a învins-o în finală pe Elena Bogdan, 6-4, 6-7, 6-2.

Sacrificiul pentru performanță

La 18 ani, Simona a luat o decizie majoră. Constănțeanca și-a micșorat sânii, considerând că mărimea lor era o piedică în drumul ei către performanță. Un an mai târziu, în ianuarie 2010, Halep a participat la Australian Open, dar a fost eliminată în primul tur al calificărilor. Trei luni mai târziu, în aprilie, Simona a bifat prima performanță într-un turneu WTA. Halep a făcut sferturi de finală la Marbella, Spania, acolo unde a fost învinsă de Flavia Pennetta. Apoi a urmat și prima finală la un turneu WTA, la Fes, în Maroc. Din păcate a pierdut 6-4, 6-2 cu Iveta Benesova, dar sportiva noastră a intrat în Top 100 mondial, pe poziția a 96-a.


Pentru mai multe ponturi gratuite oferite de redacția Pariuri1x2.ro, accesați conturile noastre de Tik Tok, Telegram și Instagram , precum și canalul nostru de YouTube.

în 2013, lumea tenisului o cunoștea pe Simona Halep

Trei ani mai târziu, în mai 2013, sportiva noastră a ajuns până în semifinale la Roma, unde a fost învinsă de Serena Williams, lidera ierarhiei WTA. În iunie a câștigat turneul de la Nurnberg. Săptămâna următoare s-a impus pe iarba de la Den Bosch. Tot în 2013 a mai câștigat competițiile de la Budapesta, New Haven în SUA și Moscova. Pe 3 noiembrie 2013, Simona Halep a câștigat și Turneul Campioanelor care s-a jucat la Sofia. Așadar, șase finale de WTA câștigate, pe toate cele 3 suprafețe: zgură, iarbă și hard.

2017, locul 1 WTA

În ianuarie 2014, Simona intră în prestigiosul top 10 WTA. Tot în același an, bifeaza prima finală de Grand Slam, la Roland Garros, fiind învinsă de Maria Șarapova. Pentru Simona, nu a fost cu noroc nici a doua oară. Sportiva noastră a pierdut și finala din 2017 de la Roland Garros. Halep a avut 6-3, 3-0 dar din păcate a fost învinsă de Jelena Ostapenko. Totuși, prezența în ultimul act i-a adus pentru prima dată locul 1 în clasamentul WTA.

Despre această finală pierdută, Halep a declarat că timp de trei luni nu a putut fi fericită, nu se putea bucura de nimic și că se trezea plângând în timpul nopții.

2018 & 2019 – Grand Slam

În ianuarie 2018, Simona a mai pierdut o finala de Grand Slam, la Australian Open. Adversară i-a fost Caroline Wozniacki, 6-7, 6-3, 4-6. A continuat să muncească și primul mare trofeu al Simonei a venit tot în 2018. Halep s-a impus până la urmă la Roland Garros după o finală cu Sloane Stephens, 3-6, 6-4, 6-1. În 2019 a venit și al doilea trofeu de Grand Slam, câștigând Wimbledon-ul după o finală cu Serena Williams, 6-2, 6-2.

În toată cariera, Simona a jucat 42 de finale la turneele de simplu WTA și a câștigat 24 dintre ele.

Halep suspendată

În 2010 bifa prima prezența pe un tablou principal la un turneu WTA, în ianuarie 2014 intra în top 10 mondial, iar 2017 i-a adus Simonei prima poziție în clasamentul WTA. A pierdut primele trei finale de Grand Slam, dar le-a câștigat pe următoarele două.

Halep trăiește acum un coșmar. Inițial, Simona a fost suspendată provizoriu în octombrie 2022, după ce a picat testul anti-doping. Decizia finală a venit în septembrie 2023: Halep suspendată 4 ani!


Pentru biletul zilei și alte ponturi pariuri pe astăzi dar și pe zilele următoare, vă invităm să accesați rubrica noastră de Ponturi. Cele mai bune pariuri sunt pe site-ul Pariuri1X2. În rubrica Video găsiți pastilele Faci Pariu cu Sabin Pîrvan.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu