Steaua – Dinamo: O altfel de analiza!

SteauaEternul derby”,  „Unicul derby”, „El clasico de România”, „Derby de România” sau, simplu, Steaua  – Dinamo este meciul asteptat de fanii celor doua echipe un an intreg, un meci cu orgolii uriase, atat in teren cat si in tribune.

In acest an, derby-ul se joaca in etapa a 5-a, cu ambele echipe la egalitate de puncte in fruntea clasamentului. S-ar putea spune ca avem toate ingredientele pentru spectacol pe National Arena duminica seara, dar in ultimii ani doar o echipa a facut spectacol pe teren, Steaua, in timp ce Dinamo s-a ocupat cu spectacolul din tribune.

Va mai amintiti acele partide in care se dadea totul, in care se “murea” atat pe teren, cat si in tribuna, in care pulsul fiecarui fan trecea de limitele normalitatii? Va mai amintiti acel meci din Stefan cel Mare cand Bratu si Danciulescu au “mitraliat-o” pe Steaua sau acel meci din Ghencea in care Neaga si Dica au facut sah mat apararea dinamovistilor? Ce vremuri…

Dar sa revenim in zilele noastre si sa abordam stilul critic: Steaua, sau mai nou FCSB, a ratat lamentabil calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor, iar tap ispasitor a fost scos Papp, care a avut taria sa vina la interviu dupa partida de la Belgrad si sa-si recunoasca greselile. Dar in fotbal greseala recunoscuta nu este pe jumatate iertata, Gigi Becali anuntand ca vin zile grele pentru echipa condusa de finul Mirel Radoi. Zile grele au fost, sunt si vor fi si in tabara dinamovista, insolventa devenind un cosmar pentru fanii cainilor, care arata inca sustinere fata de echipa, chiar daca au trecut prin momente dificile de-a lungul timpului. Practic, Dinamo joaca doar “de dragul artei” in acest sezon, ei neavand drept de joc in competitiile europene.

Unicul derbyCine sunt principalii actori ai episoului 158 din “El Clasico de Romania”? Asa este, nu avem actori principali in partida de duminica, doar personaje episodice. Dinamo se zbate in mediocritate de ani buni, fara sa-si mai bata marea rivala de 8 partide. Pentru Steaua a devenit o obisnuinta sa-si invinga rivala de moarte, dar parca duminica, profitand de o conjuncture favorabila, “cainii” lui Rednic au o sansa.

Asadar, asteptam cu sufletul la gura „Unicul derby”, ca oricare altul, un meci in care sa vedem darurire, rautate si spectacol. Ramane de vazut daca in acest an Steaua – Dinamo se va ridica la nivelul asteptarilor.

(Adrian Ostaficiuc)

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu