Strade Bianche 2015.Astazi,prologul Tirreno-Adriatico

11033177_10203684618492185_6845596134361863363_nStrade Bianche 2015 (200 KM)

In aceasta dimineata cu incepere de la ora 9:30 se da startul prologului Tirreno-Adriatico.

sursa foto:cyclingperspective.com

Denumirea Strade Bianche
vine de la drumurile pietruite din Toscana.Prima cursa a avut loc in anul 2007 dar a avut loc in octombrie si startul a fost dat in cu totul alta locatie decat cea actuala (Monte Pashi Eroica).Din 2008 a fost locatia mutata in acelasi loc unde va fi si maine, in general este cu o saptamana-10 zile inaintea inceperii Tirreno Adriatico.Elvetianul Fabian Cancellara are un record foarte bun in aceasta cursa castigand-o in 2008 si 2012 si pe locurile 4,5 si 6 de fiecare data cand a participat.Cursa de anul trecut a fost foarte palpitanta pe intreg parcursul cu rutieri imprastiati si multe cazaturi. Interesant este ca Peter Sagan anul trecut a avut o foarte buna optiune de a castiga cursa dar polonezul Kwiatkowski ”a pus ciocanul jos” pe final si a castigat cursa. In acest an nu ii vom mai avea pe cei doi la start deoarece Kwiatkowski se indreapta spre Paris pentru primul BIG Clasic al anului (Paris – Nice).
Peter Sagan ar putea avea optiuni in a castiga primul tur al sezonului el fiind favorit la o cota de 5.50.

Startul se va da de la San Gimignano in nord vestul Toscanei iar linia de sorire va fi in Siena, nu foarte departe de linia de start. Cursa nu ar fi una foarte grea dar sunt cateva dealuri de 15% care pot pune probleme unor rutieri dupa pauza de iarna. Luptele se vor da inca din primii 120KM pana cand se ajunge la cele doua sectiuni lungi de drum pietruit, niste portiuni grele ar putea fi de 9,5 KM intre Lucignano d’Asso si Asciano iar cea de a doua de 11,5 KM intre Ponte del Garbo si Torre un Castello dupa cei 147 KM parcursi. Sectiunea care ar putea decide castigatorul vine cu 1500m inaintea liniei de sosire pe dealul de care incepe de la 6% si poate urca pana la 16%. Ca si anul trecut pare a fi un mic peleton compus din maxim 10 rutieri care se vor bate in ultimii 10 KM iar apoi pe ultimii 300m cataratorii de renume isi vor arata valoarea. Se va intra in orasul vechi prin acea poarta ca un fel de mic arc de triumf, iar linia de sosire va fi in celebra piata din Siena.

Cu Paris – Nice care va lua startul Duminica pe 8 martie lipsesc cativa rutieri ca si anul trecut. Slovacul Peter Sagan este favoritul numaru unu la casele de pariuri dar nu intotdeauna castiga favoritul numaru’ 1,si bineinteles in ciclism este totul posibil. Aceasta este o cursa pe care o poate castiga cam orice catarator, sunt cateva dealuri dar si cateva drumuri plate pentru sprinteri..drumurile create fiind provocatoare dar in acelasi timp pot fi si foarte periculoase. Trebuie o explozie de putere…un efort depus pe ultimul kilometru si in special pe ultimul deal care se duce in 16%. Peter Sagan are profilul perfect pentru aceasta cursa dar norocul nu a fost de partea lui in ultimii 3 ani. In 2012 a suferit de crampe si a avut un accident, in 2013 s-a ciocnit de Moreno Moser din echipa lui iar anul trecut i-a suflat victoria Kwiatkowski pe final. Ce va fi anul acesta?? Se pare ca va fi la fel si in acest an ca in anii precedenti, rezultate bune dar fara victorie. Sentimentul este ca si acuma se va chinui si va pierde pe final, chiar nu a impresionat cu nimic nici pe perioada pauzei, antrenandu-se numai ‘indoor’! Aceasta este o cursa de uzura in care nu vom avea un peleton odata ce rutierii au atins ultimii 30 KM, este important sa avem echipe puternice iar rutierii sa se ajute inspecial pe final.Echipa cea mai puternica pare a fi aici BMC, Greg Van Avermaet va avea sprijinul lui Allesandro de Marchi, Brent Bookwalter, Damiano Caruso, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Samuel Sanchez si Peter Stetina. Van Avermaet s-a descurcat bine in trecut, a fost foarte agresiv in 2012 incercand sa il impulsioneze pe Allesandro Ballan dar nereusind, terminand pe 5 si cursa fiind castigata de Fabian Cancellara. GVA ar fi o mare favorita aici dar vestea de saptamana trecuta privind investigatiile de dopind i-au cam demoralizat.Pentru mine cei doi favoriti in a castiga cursa vor fi: elvetianul Fabian Cancellara si cehul Zdeněk Štybar, vom vedea ce va fi,oricum daca spre finalul cursei se va desprinde Cancellara si Sagan, elvetianul va castiga cursa.

Ce putem paria:

Pont: (Castigatorul cursei) Fabian cancellara castiga Strade Bianche 2015. Cota 9.00 7/10

Alte variante de pariere:

Pont: Match-Ups: (Head 2 Head) Kreuziger se claseaza mai bine decat Nibali. Cota 1.65  10/10
Pont: Match-Ups: (Head 2 head) Van Avermaet se claseaza mai bine decat Vanmarcke. Cota 1.65  9/10

Cristian „Ygrek” Lovin.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu