Supercupa Spaniei: Athletic Bilbao-Barcelona

barcelonas-lionel-messi-middle-works-on-two-athletic-bilbao-defendersSupercupa Spaniei aduce in prim plan finalistelei cupei sezonului trecut, Athletic Bilbao si Barcelona, prima mansa jucandu-se astazi de la ora 23:00, pe stadionul San Mames, acolo unde 53.000 de suporteri din Tara Bascilor sunt asteptati sa le faca viata grea catalanilor, proaspat castigatori ai Supercupei Europei.

ATHLETIC BILBAO

Bascilor le-a fost greu sa mearga pe doua fronturi in debutul sezonului trecut, jocurile europene afectand evolutia in campionatul intern, dar cu toate acestea, meciurile bune facute pe final de sezon au facut ca jucatorii lui Ernesto Valverde sa termine pe locul 7, loc ce duce in Europa League, reusind sa atinga si ultima faza a Cupei Regelui. Din cauza faptului ca Barcelona a castigat si campionatul si cupa, a facut ca Bilbao sa aiba locul asigurat in Supercupa Spaniei, competitie pe care au castigat-o doar o singura data in istoria lor, in 1984.  Acest meci a mai avut loc in 2009 in exact aceleasi circumstante, atunci catalanii condusi de Pep Guardiola s-au impus cu 5-1. Bilbao a avut un program incarcat inaintea acestui inceput de sezon, jucand 6 amicale, fiind angrenati de asemenea si in preliminariile Europa League, acolo unde au trecut de Inter Baku in turul III, cu scorul de 2-0 la general. In urmatoarele 9 zile, Bilbao va intalni Barcelona de 3 ori, de doua ori in Supercupa, o data in campionat. Nu incape indoiala ca bascii pornesc ca out-sideri, dar meciul de marti al catalanilor poate cantari mult in partida din aceasta seara, jucatorii formatiei „blaugrana” neavand destul timp de odihna.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

BARCELONA

Asa cum am mentionat mai sus, Barcelona incepe acest meci ca proaspat castigatoare a Supercupei Europei, in urma unui spectaculos 5-4 in fata Sevillei, golul victoriei venind in minutul 115, atunci cand Pedro si-a trecut numele pe tabela. Barca a avut un avantaj de 3 goluri, 4-1 fiind scorul la inceputul reprizei secunde, dar Sevilla a avut forta si motivatia necesara sa revina, reusind sa egaleze prin nou-venitul Konoplyanka, printr-o faza lucrata cu Ciro Immobile, un alt proaspat jucator. Un meci de 120 de minute nu este chiar ceea ce isi dorea Luis Enrique, mai ales ca la 3 zile avea sa urmeze meciul cu Athletic Bilbao. Nu e ceva surprinzator faptul ca Barcelona este cea mai de succes echipa cand vine vorba de Supercupa Spaniei, reusind sa castige trofeul de 11 ori din 19 participari, ultima data in 2013, atunci cand il castiga in fata celor de la Atletico Madrid, 1-1 la general, golul marcat de Neymar in deplasare fiind cel ce a decis castigatoarea. Campioana Spaniei se afla in cursa pentru a doua „sextupla” din istorie, prima fiind castigata cu Pep Guardiola la carma echipei, iar pentru a reusi acest lucru trebuie sa se impuna in dubla mansa in fata bascilor, dupa care urmeaza Campionatul Mondial al Cluburilor din Japonia. Pentru catalani urmeaza un inceput greu de sezon, dupa infruntarea cu Sevilla, cele 3 meciuri cu Bilbao, urmeaza o deplasare la Madrid, acolo unde vor infrunta capmpioana din urma cu 2 ani, Atletico Madrid.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

INFO:

-Ernesto Valverde are cativa jucatori indisponibili, cel mai important fiind Iker Muniain, dar si Mikel Rico si Ander Iturraspe. Kike Sola, revenit dupa o accidentare poate face cuplu in atac cu Artiz Aduriz.

-Pentru Barcelona, selectia echipei va depinde de felul in care jucatorii s-au recuperat dupa meciul cu Sevilla. Enrique nu se va putea baza pe Iniesta, iesit accidentat in partida de marti din cauza unei accidentari la tendonul lui Achile, de asemenea nici Jordi Alba si nici Neymar nu vor fi prezenti pe foaia de joc. Viitorul lui Pedro pe Camp Nou s-a decis, jucatorul nu va mai continua, dar daca pana vineri inca se afla sub comanda lui Luis Enrique, va putea face cuplu in atac cu Messi si Suarez. De asemenea si Munir El-Haddadi e o solutie pentru atacul catalanilor.

ECHIPELE PROBABILE:

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz; Balenziaga, Laporte, Etxeita, Elustondo; Benat, San Jose; Eraso, Sola, De Marcos; Aduriz

BARCELONA: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Vermaelen; Busquets, Rakitic, Rafinha; Munir, Messi, Suarez

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

PONT: ambele marcheaza

 

Manchester City – Chelsea, şocul rundei secunde de PL: Toate meciurile şi cotele sunt aici!

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu