Top 10 transferuri ale verii: Bellingham, cel mai scump, Chelsea, din nou, cea mai activă

Transferurile de vară sunt întotdeauna subiectul fierbinte al discuțiilor în lumea fotbalului, iar sezonul acesta nu a fost o excepție. Vă prezentăm în continuare cele mai spectaculoase 10 transferuri efectuate până în acest moment al perioadei de mercato.  

Pe primul loc se află trecerea lui Jude Bellingham de la Dortmund la Real Madrid. Mutarea i-a costat pe ”los blancos” nu mai puțin de 103 milioane euro. Cu toate acestea, deși este cel mai scump transfer al verii, cele mai multe achiziții din top 10 au fost efectuate tot de cluburile din Premier League.

Top 10 transferuri: Chlesea, din nou, cea mai activă

Chelsea a fost din nou extrem de activă. Totuși, spre diferență de stagiunea anterioară, când transferurile de sute de milioane de euro nu i-au adus nici pe departe performanțele anticipate, gruparea londoneză a ales de această dată să cumpere jucători de clasă, dar să se și despartă de câțiva fotbaliști. Golgeterul Christopher Nkunku a fost adus de la Leipzig pentru 60 milioane de euro, iar Kai Havertz a făcut trecerea de la Chelsea la Arsenal în schimbul sumei de 70 milioane de euro. În plus, Mason Mount a părăsit trupa de pe ”Stamford Bridge” cu destinația Manchester United, acord care i-a costat pe ”diavoli” 64,2 milioane de euro.

De asemenea, Liverpool a realizat un transfer important, aducându-l pe Dominik Szoboszlai de la Leipzig pentru 70 milioane de euro. Este a doua mutare importantă a verii realizată de ”cormorani”, care l-au achiziționat deja pe campionul mondial  Alexis Mac Alliste de la Brighton, pentru aproximativ 45 de milioane de euro.

Newcastle, formație care va reprezenta Anglia în stagiunea de Liga Campionilor 2023/24, l-a cumparat pe Sandro Tonali de la AC Milan. Mișcarea nu a fost digerată prea bine de fanii rossonerilor, dar suma ce a intrat în conturile clubului milanez este consistentă:  64 milioane de euro!

Patru mutări pentru Enrique

PSG promite, la rândul său, o vară cu multe transferuri cu greutate. Lista jucătorilor solicitați de noul tehnician al parizienilor, Luis Enrique, nu este de loc una scurtă, dar șeicii care patronează clubul sunt hotărâți să-i satisfacă spaniolului toate poftele. Au semnat deja cu clubul de pe ”Parc de Princes” mijlocașul ofensiv Hang-in Lee (Mallorca, 22 mil. euro), fundașuii centrali Hugo Ekitiké (Reims, 28.5 mil. euro) și Lucas Hernandez (Bayern Munchen, 45 mil. euro), plus mijlocașul defensiv Manuel Ugarte. Ultima oară la Sporting Lisabona, uruguaianul de 22 de ani a costat-o pe PSG 60 de milioane de euro

De remarcat și ofensiva echipelor din Arabia Saudită, care au dat startul unor mutări de top. După transferul gratuit al lui Benzema la Al-Ittihad Club, Ruben Neves a fost adus de la Wolves la Al-Hilal pentru suma de 55 milioane de euro.

”Lupii” lui Lopetegui au bifat și o achiziție de top. Este vorba de Matheus Cunha de la Atletico Madrid. În sfarșit, Tottenham l-a adus pe mijlocașul ofensiv Maddison de la Leicester, echipa retrogradată, pentru 46 milioane de euro. Spurs este pregătită și de alte transferuri importante, asta și în condițiile în care despărțirea de atacantul Harry Kane pare în acest moment iminentă.

Top 10 transferuri ale verii

Top 10 transferuri ale verii

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu