Cel mai rapid hat-trick din istoria fotbalului – recordul incredibil stabilit de un anonim englez

28 aprilie 2013, Sunday League. Acestea sunt coordonatele unei performante de neimaginat pentru fotbalul mondial. Alex Torr, tanarul in varsta de 20 de ani care activa ca si atacant pentru formatia Rawson Spring, a fost autorul celui mai rapid hat-trick din istorie.


70 de secunde magice

Atat i-a luat lui Alex sa marcheze nu mai putin de trei goluri in poarta celor de la Winn Gardens. Prima reusita a venit in 11’00”, cea de-a doua la 30 de secunde dupa, iar cireasa de pe tort a fost contabilizata in 12’10”. Torr a mai bifat un gol pana la finalul partidei, reusind astfel sa-si ajute decisiv echipa in drumul catre promovarea spre “Division One”. Centralul jocului, Matt Tyers, a confirmat cronometrarea corecta a celor 70 de secunde, spunand totodata ca “nu am mai vazut asa ceva in viata mea”.


Tommy Ross a dat tonul

Inaintea performantei stabilite de Alexander Torr, un alt tanar fotbalist din Marea Britanie detinea din 1964 recordul pentru cea mai rapida “tripla”: Thomas Ross. Avand 18 ani la acea vreme, tanarul Tommy activa pentru Ross County, in Highland League din Scotia.  Pe 28 noiembrie, acesta a reusit sa marcheze trei goluri intr-un interval de doar 90 de secunde, uimind astfel intreaga audienta la acea vreme. Mai mult decat atat, pana la finalul disputei, Ross si-a trecut in cont sapte  reusite. Totusi, a fost nevoie de 40 de ani pentru ca performanta acestuia sa fie recunoscuta oficial in Cartea Recordurilor.


Citeste si:

Sadio Mane, referinta din prezent

Daca e sa ne raportam la recorduri stabilite pe prima scena fotbalistica,  Robert Bernard Fowler, fostul atacant al lui Liverpool, si-a trecut si el numele in dreptul acestui capitol al hat-trick-urilor. Pe 28 august 1994, “cormoranii” o invingeau pe Arsenal cu scorul de 3-0, intr-o partida in care Robbie avea sa marcheze toate golurile disputei, intr-un interval de doar 4 minute si 33 de secunde.

Recordul lui Robbie a fost insa distrus de Sadio Mane, care evolueaza in prezent tot la Liverpool. Senegalezul, care activa pentru Southampton la acea perioada, a reusit pe 16 mai 2015 sa marcheze o “tripla” in poarta celor de la Aston Villa, in doar 2 minute si 56 de secunde, intr-un meci al carui deznodamant avea sa fie unul crunt: 6-1.

6 goluri a inscris Sadio Mane in acest sezon de Premier League pentru Liverpool FC, fiind golgheterul echipei.

 

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu