Brexit-ul si Premier League

brexit-ul

Electoratul britanic a votat joi  in favoarea parasirii Uniunii Europene, asa numitul Brexit. Aceasta actiune ar putea avea importante efecte asupra fotbalului britanic.


Pariaza de pe mobil! La Unibet nu poti incepe cu stangul!

Brexit-ul si Premier League

Toate cele 20 de cluburi din Premier League si-au exprimat sustinerea pentru ramanerea in Uniunea Europeana. Dupa rezultatele referendumului pot exista o serie de urmari care ar putea afecta Premier League, dar si fotbalul european si mondial.

Brexit-ul ar putea duce la o devalorizare a lirei sterline in raport cu euro. Astfel, ar creste pretul pe care cluburile din Premier League ar trebui sa le plateasca pentru jucatori.

Daca, de exemplu, Juventus ar cere 160.000.000 € pentru Pogba, cluburile din Anglia ar putea plati cu 30.000.000 £ in plus dupa Brexit decat in urma cu un an. Daca s-ar ajunge la un curs de 0,900 £/€, pretul jucatorului ar ajunge de la 113.000.000 £ la 144.000.000 £. Totusi, pentru marile cluburi de pe continent, costurile ar ramane aceleasi.

Bugetele cluburilor ar putea fi afectate si de salariile jucatorilor straini, care sunt de obicei negociate in euro. Toate acestea adunate ar putea cauza mari dificultati cluburilor care trebuie in continuare sa respecte Fair Playul Financiar.

inregistreaza-te - unibet

Euro avand o valoare mai mare ar fi mai usor pentru cluburile din tarile straine sa cumpere jucatori din Anglia si am putea astfel sa vedem mai multe plecari ale unor jucatori de valoarea, catre cluburi din Europa si nu numai. Cluburile chineze deja au reusit sa atraga jucatori cu nume. Astfel, nivelul de calitate al ligii ar avea de suferit.


likePentru a fi la curent cu toate articolele noastre, dati  Like  pe Facebook paginii Punem pariu?

In plus, mai exista si problema permiselor de munca. 65% dintre jucatorii din Premier League sunt din strainatate. Acum ei beneficiaza de facilitati datorita legilor muncii care permit libera circulatie, insa acest lucru s-ar putea schimba in urma iesirii din UE. Ar putea fi vorba de o regula asemanatoare cu cea care trebuie respectata si de cluburile romanesti cand cumpara jucatori din afara UE. Astfel, cluburile britanice ar putea aduce doar jucatori care au jucat un anumit numar de meciuri la echipele nationale in anul anterior. Nu ar fi nici o problema in cazul superstarurilor, dar daca s-ar fi aplicat astfel de reguli jucatori ca Eric Cantona, Cristiano Ronaldo sau, mai recent, N’Golo Kante (la Leicester) nu ar fi putut fi adusi in Premier League.


Citeste si:

Pachetul de Bun Venit Unibet iti ofera un Pariu fara Risc, Transmisiuni Live si Cote de Top

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu