Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach: Derby-ul etapei!

Soccer - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Borussia Dortmund v Malaga CF - WestfalenstadionPrima etapă din noua ediţie a campionatului din Bundesliga ne pune la dispoziţie şi primul derby, urmând ca sâmbătă, începând cu ora 19:30, Borussia Dortmund să primească vizita celor de la Borussia Mönchengladbach pe un Signal-Iduna-Park arhiplin. Pentru iubitorii fotbalului german şi nu numai, partida se va putea urmări în direct pe Eurosport 2.

Cele două formaţii s-au întâlnit în 86 de partide în campionatul intern, balanţa fiind perfect egală. Borussia Dortmund şi Borussia Mönchengladbach şi-au împarţit victoriile, câte 29 la număr, respectiv în 28 de partide înregistrându-se rezultatul de egalitate, golaveraj total 139 cu 144 în favoarea ‘Zebrelor’. În sezonul precedent, punctele au fost şi ele împărţite, fiecare adjudecându-şi victoria în faţa propriilor suporteri.

Sursă foto: www.whoateallthepies.tv

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Borussia Dortmund speră la o nouă înfăţisare cu Thomas Tuchel pe banca tehnică, o înfăţisare îmbunătăţită faţă de sezonul precedent. ‘Galben-negrii’ au avut parte de un stagiu de pregătire destul de interesant în pauza de vară, înregistrând o singură înfrângere, scor 2-1 în compania celor de la Bochum, respectiv şase victorii, printre care cu Juventus Torino, scor 2-0. În ceea ce privesc meciurile oficiale, pentru formaţia cu sediul pe Signal-Iduna-Park, noua ediţie a început puţin mai devreme, Borussia Dortmund reuşind o calificare în play-off-ul Europa League după dubla mansă cu Wolfsberger AC, scor 6-0 la general. La capitolul transferuri, lista a fost una scurtă în ceea ce privesc venirile, însă bine pusă la punct. Jucători precum Gonzalo Castro, mijlocaş de creaţie timp de nouă ani în tabăra celor de la Bayer Leverkusen, respectiv cel mai bun portar nominalizat în sezonul precedent în campionatul intern, Roman Bürki, fost la SC Freiburg, au fost transferaţi în schimbul sumei de 14,5 milioane de euro. Pe de altă parte, mijlocaşul Milos Jojic, portarul Mitchell Langerak, respectiv atacantul Ciro Immobile au părăsit clubul din Dortmund în pauza de vară, ultimul dintre ei fiind împrumutat la FC Sevilla.

Info: Pentru partida de sâmbătă seară, tehnicianul Thomas Tuchel nu va putea conta pe fundaşii Durm şi Subotic, respectiv pe mijlocaşii Sahin şi Großkreutz, toţi patru aflându-se în recuperare după accidentările suferite.

De partea cealaltă, ‘Zebrele’ din Mönchengladbach visează din nou la un triumf, aşa cum s-a întâmplat în anii ’70, pe atunci dominând fotbalul german. Noul an competiţional pentru Lucien Favre şi compania a început cu dreptul, învingând în prima rundă din Cupa Germaniei pe FC St. Pauli, scor 1-4, asta după ce gazdele au deschis scorul, respectiv au condus pe tabela de marcaj până la ultimul fluier al arbitrului din prima repriză. Fostul căpitan al celor de la Hannover 96, Lars Stindl, a fost principalul atu pentru formaţia din Mönchengladbach în prima partidă oficială din acest nou sezon, marcând două goluri, respectiv având un assist la golul marcat de Traoré. În ceea ce priveşte faza de pregătire din pauza de vară, Borussia Mönchengladbach s-a descurcat la fel de bine, invingând formaţii precum Standard Liège, FC Porto sau Newcastle United, respectiv remizând cu Swansea şi Rennes. Piaţa mercado a decurs mult mai bine faţă de anii precedenţi pentru clubul cu sediul pe Borussia Park, cheltuind nu mai puţin de 25 milioane de euro în schimbul a patru jucători. Pentru a compensa plecarea atacantului Max Kruse la VfL Wolfsburg, ‘Zebrele’ s-a întărit prin venirea lui Josip Drmic (Bayer Leverkusen), Nico Elvedi (FC Zürich), Lars Stindl (Hannover 96), respectiv Thorgan Hazard (Chelsea), ultimul dintre ei fiind cumpărat, asta după ce sezonul trecut a evoluat sub formă de împrumut ‘sub aripa’ lui Favre.

Info: Tehnicianul oaspete are o listă importantă de jucători indisponibili pentru deplasarea din Dortmund. Fundaşul Alvaro Dominguez (probleme de spate), Stranzl (probleme medicale), Nordtveit (suspendat), Hahn (recuperare) sunt cele patru mari absenţe pentru Borussia Mönchengladbach în partida de sâmbătă seara.

Echipe probabile:

Borussia DortmundBürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Reus, Gündogan, Castro, H. Mkhitaryan – Aubameyang
Borussia MonchengladbachSommer – Jantschke, Schulz, A. Christensen, Wendt – Stindl, G. Xhaka – Traoré, Herrmann – Raffael – Drmic

Concluzii şi ponturi:

Cu Thomas Tuchel pe banca tehnică a celor de la Borussia Dortmund, ‘galben-negrii’ arată o îmbunătăţire a jocului, asta demonstrând-o atât în partidele de pregătire, cât şi în cele oficiale disputate în noul sezon. Mai mult decât atât, echipa a fost întărită în pauza de vară, cel puţin mijlocul terenului, acolo unde Castro poate fi omul decisiv în jocul de construcţie. Statistica ne arată că oaspeţii din Mönchengladbach câştigă foarte greu puncte pe stadionul din Dortmund, însă, în schimb, am avut mai mereu parte de goluri marcate, lucru care se poate schimba sâmbătă ştiind şi văzând stitul de joc al antrenorului Thomas Tuchel, dar şi a lui Lucien Favre, ultimul dintre ei mizând foarte mult pe contra-atac. Aşadar, cu toate acestea, ne putem aştepta la un adevărat spectacol fotbalistic, atât pe teren cât şi în tribune.

Borussia Dortmund câştigă, cotă 1.80 (SUD)
Sub 3 goluri Handicap Asiatic, cotă 1.59 (SUD)
Ambele echipe marchează, cotă 1.83 (Frankie Wilde)

Ştiaţi că…?

●În ultimele 36 de întâlniri directe între Borussia Dortmund şi Borussia Mönchengladbach am avut mereu parte de goluri marcate. Ultimul 0-0 s-a înregistrat în anul 1994, de atunci şi până în prezent, pe terenul din Dortmund, mai precis în 23 de meciuri, marcându-se cel puţin un gol per meci.
● Borussia Mönchengladbach a câştigat un număr de doar patru puncte în ultimele 13 vizite în Dortmund, marcând, totodată, opt goluri.
● Formaţia cu sediul pe Signal Iduna Park a pierdut o singură partidă în ultimele 14 ‘directe’ disputate în faţa propriilor suporteri contra ‘Zebrelor’. De asemenea, Borussia Dortmund a înregistrat opt victorii în ultimele nouă meciuri disputate în compania celor din Mönchengladbach în landul Renania.
● ‘Zebrele’ au înregistrat cea mai mare victorie din istoria clubului în Bundesliga împotriva celor de la Borussia Dortmund, scor 12-0 în anul 1978. De asemenea, prima înfrângere în Bundesliga pentru Borussia Mönchengladbach s-a înregistrat în compania ‘galben-negrilor’ din Dortmund, scor 4-5 în sezonul 1965/1966.

(Cioineag Andrei – SUD)

Bundesliga: Bayer Leverkusen – TSG Hoffenheim! Gazdele pleaca cu prima sansa!

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu