Schimbare in impozitarea pariurilor online: Fara drumuri la ANAF, din acest an!

In cadrul comisiei de buget finante de la Senat a fost adoptat, inca de la inceputul lunii decembrie 2017, un amendament foarte important pentru pariorii din Romania, dar si pentru toti cei care participa la jocuri de noroc online.

Astfel, in codul fiscal a fost votat in unanimitate un amendament care prevede ca si pentru jocurile de noroc online se va retine impozitul la sursa ca si la celelalte jocuri de noroc.

Pana la acest amendament, jucatorii erau obligati sa faca minim 2 drumuri la ANAF si sa completeze foarte multe formulare. Operatorii aveau si ei de facut declaratii la ANAF despre fiecare jucator. Ulterior, ANAF calcula taxele jucatorilor si trebuia sa trimita plicuri cu instiintari de plata. Toate acestea pentru a colecta sume de 3-4 lei de la fiecare jucator.

Astfel, costurile cu colectarea erau de cele mai multe ori mult mai costisitoare decat procesul in sine, iar efortul era unul consistent pentru toate partile implicate. In plus, majoritatea persoanelor plateau tarziu sau deloc sumele datorate.

Daca lucrurile vor ramane asa, atunci incepand cu 2018 statul va avea un grad de colectare de 100% pe aceste sume, iar jucatorii nu vor mai fi supusi la o birocratie excesiva pentru ca operatorii de jocuri de noroc la distanta vor retine automat taxele si le vor vira catre bugetul de stat.

Conform Profit.ro , Odette Nistor – Presedintele Asociatiei Jocurilor de Noroc si fost presedinte al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc , a aratat ca „circa 80% din aceste castiguri sunt intre 120-180 EUR, iar ANAF a fost impovarat cu o sarcina administrativa care depaseste costurile de colectare ”

 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 49 5


Lasa un comentariu