Byron Moreno, cosmarul Italiei » Hotia care a consemnat eliminarea prematura a “squadrei azzura” de la Mondialul din 2002

Desi ne aflam intr-o perioada delicata in lumea fotbalului, acolo unde arbitrajele mai mult decat suspecte din cadrul partidelor eliminatorii ale UEFA Champions League, Barcelona – PSG (6-1) si Real Madrid – Bayern Munchen (4-2) au facut inconjurul lumii, ne intoarcem in timp cu aproximativ 15 ani de zile, atunci cand, greu de crezut sau nu, lucrurile stateau chiar mai prost decat acum.


Musafiri nepoftiti

Campionatul Mondial din 2002 organizat in Coreea de Sud si Japonia a reprezentat o borna jenanta pentru tarile organizatoare, iar in prim-plan intra, fara indoiala, sud-coreenii. Desi Coreea de Sud a izbutit sa ajunga in finala mica a turneului, parcursul a fost unul total mincinos, nemeritat si dizgratios.

Totul a inceput ca la carte pentru gazde. Calificati de pe primul loc in grupa D, “diavolii rosii” le-au trimis acasa pe reprezentativele Portugaliei si Poloniei, calificandu-se in optimile Mondialului brat la brat cu nationala Statelor Unite ale Americii. De cealalta parte, Italia s-a calificat cu mari emotii mai departe, in ciuda unui lot de exceptie de care dispunea. O remiza in fata Mexicului (1-1) in ultimul meci din grupa G a fost suficienta pentru “squadra azzura” in misiunea de a trece in optimi, ajutata enorm de succesul Ecuadorului impotriva principalei contracandidate la locul 2 in grupa, Croatia.


Macelariti

La Daejon, sub privirile a aproximativ 39.000 de spectatori, partida a inceput cum nu se putea mai prost pentru italieni. Gazdele au primit un penalty dubios dupa doar patru minute de joc, insa Gianluigi Buffon avea sa se opuna startului hotiei – pentru moment. In minutul 18, Christian Vieri a deschis scorul pe “Daejon World Cup Stadium”, cu o lovitura de cap din trei metri, in urma unei lovituri de colt. A urmat macelul pentru “squadra azzura”. In urma unei serii interminabile de faulturi extrem de dure, nesanctionate, la adresa fotbalistilor italieni, Coreea de Sud a egalat in ultimul ceas, in minutul 88 cu precizie, prin Seol Ki-hyeon, care a profitat de o greseala mare a defensivei oaspetilor, trimitand astfel meciul in prelungiri.

In vremea in care regula “golului de aur” inca era in aplicare, nimic bun nu avea sa urmeze pentru europeni in reprizele aditionale. Mai intai, legendarul Francesco Totti, pe langa faptul ca a fost privat de un penalty clar, a primit un al doilea cartonas galben, lasandu-si astfel echipa in 10 oameni. Chiar si asa, Tommasi a inscris pentru Italia, insa golul a fost, bineinteles, anulat! Lovitura de gratie a venit, fireste, din partea asiaticilor, care au inscris printr-o lovitura de cap in minutul 117, punand capat unui meci “ucis” in totalitate de catre ecuadorianul Byron Moreno.

Vezi aici VIDEO cu fazele controversate ale meciului!

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu