Impozitarea castigurilor din pariuri / jocuri de noroc online in 2017: GHIDUL COMPLET ESTE AICI

Toti jucatorii care au jucat online si au reusit sa retraga bani trebuie sa isi faca “temele” pentru a putea declara si a plati ulterior corect impozitele.

Mai jos iti vom explica tot ce trebuie sa faci pentru a nu consuma mult timp si energie cu intregul proces. Lucrurile sunt foarte simple si nu presupun un efort considerabil mai ales ca va puteti crea un cont online la ANAF si sa faceti multe dintre operatiuni din fata calculatorului.

De unde afli ce trebuie sa declari?

Baza de impozitare pentru veniturile obtinute din jocurile de noroc la distanta o reprezinta fiecare retragere in parte de la fiecare operator de jocuri de noroc online.

Ex: am jucat un bilet online si am castigat 1000 de lei, dar nu i-am retras, atunci nu voi avea nimic de platit. Insa daca am decis sa retrag 500 de lei, conform calculelor, pe care le veti vedea ceva mai jos, voi avea de platit 5 lei.

Conform legislatiei din Romania, operatorii sunt obligati sa informeze jucatorii asupra retragerilor efectuate in anul calendaristic trecut ( in 2016 in cazul nostru ) pana la finalul lunii februarie. Deci pana la acea data veti primi de la fiecare operator cel putin o informare cu privire la retragerile solicitate si aprobate de catre operator.

Pe de alta parte, o alta obligatie a operatorilor este se ofere in contul de joc un istoric al tuturor operatiunilor facute de jucator. Astfel, daca nu vreti sa asteptati primirea unui email informativ, va puteti loga in contul dumneavoastra de jocuri online si puteti selecta sa vedeti retragerile pentru o anumita perioada.

Cum se impoziteaza?

Conform Art 110 , punctul 10 din Codul Fiscal, fiecare venit brut primit de un participant de la un operator de jocuri de noroc online ( fiecare retragere ) se impoziteaza conform tabelului de mai jos:

 

Tranșe de venit brut
– lei –
Impozit
– lei –
până la 66.750, inclusiv 1%
peste 66.750 – 445.000, inclusiv 667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750
peste 445.000 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

 

Astfel, daca avem o retragere de 500 RON atunci datorati 5 RON la stat ( 1% ), iar daca aveti o retragere de 70.000 RON atunci datorati 1187,5 RON la stat ( 1% din 66750 + 16% din diferenta pana la 70.000 RON )

Cum se declara?

Jucatorii au obligatia de a completa o declaratie pentru retragerile efectuate de la jocurile de noroc online si de a o depune la organul fiscal competent ( ANAF ) unde este arondat.

Mai precis este vorba de declaratia 200. Nedepunerea declaratiei se sanctioneaza cu avertisment sau amenda intre 50 si 500 RON si in plus veti avea de platit oricum taxele datorate daca suneti prinsi.

Data limita de depunere a declaratiei este de 25 mai 2017 cu toate sumele retrase pentru anul 2016.

Asadar: pana la finalul lunii februarie operatorii te vor informa asupra sumelor si pana pe 25 mai trebuie sa depui declaratia.

Ce faci in continuare?

Dupa depunerea declaratiei, undeva spre finalul anului 2017 veti primi o instiintare asupra sumelor de plata. Acestea trebuie achitate in termen de maxim 60 zile data dupa care incep sa se adune penalitati.

Precizari importante
  • Declaratia 200 disponibila este disponibila pe site-ul ANAF
  • Daca nu sunteti de acord cu sumele din decizia de plata ce va va fi comunicata de ANAF, atunci puteti formula o contestatie
  • Va puteti deschide un cont online la ANAF si sa realizati toate operatiunile electronic. In acest caz insa, sa nu va asteptati sa primiti comunicari in scris, acestea fiind “livrate” doar in contul online
  • Trebuie sa completati cate o declaratie pentru fiecare operator de jocuri de noroc online in parte si sa includeti fiecare retragere. Pe o declaratie incap maxim 10 retrageri, asadar daca aveti de exemplu 15 retrageri la Unibet, veti completa 2 declaratii ( una cu 10 retrageri si cealalta cu restul de 5 )
  • Nu cumulati sumele din retrageri
  • Operatorii vor declara si ei retragerile efectuate de fiecare jucator in declaratia 205
  • In acest moment, toti operatorii de jocuri de noroc  online au comunicat jucatorilor retragerile pentru anul precedent – daca nu ati primit aceste informari pe email, contactati operatorul

Exemplu: Ai cont la Unibet si NetBet. Ai efectuat 5 retrageri de la Unibet în valoare de 8000 lei fiecare, si 3 retrageri de la NetBet în valoare de 3000 de lei fiecare. Vei avea așadar de plătit 5×80 de lei pentru Unibet+  3×30 de lei pentru NetBet. Asadar, in total vei avea de platit 490 de lei.

Deschide-ti acum cont la Unibet si Netbet si profita de bonsul de bun venit!!

Ce vă sfătuim: Dacă alegeți să jucați online, nu vă creți conturi decât la casele licențiate și deja cunoscute. Aici avem următoarele exemple: Net Bet, Unibet, Sportingbet, Fortuna etc. Evitați să jucați pe la tot felul de case fantoma și despre care nu aveți nici cea mai vaga idee. Cum spuneam în râdurile de mai sus, pe lâgă faptul ca aveți această singuranța, veți putea beneficia de multe bounsuri foarte avantajoase la deschiderea unui cont. Deci nu ezitați!

Speram că v-am fost de ajutor în râdurile de mai sus și nu ne râmâne decât să vă urăm multă inspirație!! Și nu uitați: Jucați responsabil!!

Daca aveti intrebari, le asteptam in sectiunea de comentarii!

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 27 6


Comments 5

  1. Radu Vacariu

    O intrebare. De exemplu daca am retras bani de pe pokerstars.com si contul este facut pe numele meu dar atat depunerea cat si retragerea a fost efectuata de pe cardul sotiei mele. Pe ei nu i-a deranjat acest lucru. Intrebarea este: declaratia 200 in acest caz va trebui completata pe numele sotiei nu? Devreme ce banii au intrat in cont la ea. Nu?

    1. Post
      Author

Lasa un comentariu