Klopp for the Kop! Victoria de senzatie cu care tehnicianul neamt a intrat definitiv in inimile suporterilor lui Liverpool

Au trecut aproape opt luni de zile de la acea seara incredibila, dar suporterii “cormoranilor” isi aduc aminte cu siguranta de fiecare moment cu cea mai mare placere. Unii au numit-o “reeditarea minunii de la Istanbul”, altii au vazut in aceasta partida renasterea adevaratul spirit al lui Liverpool. Cert este ca disputa dintre FC Liverpool si Borussia Dortmund va ramane pentru mult timp de acum incolo un punct important de reper in vederea celor mai spectaculoase rasturnari de scor din istoria fotbalului.


Prologul unei minuni

15 aprilie 2016, “Anfield Road”, Liverpool. 45.000 de oameni asteptau cu sufletul la gura returul dublei manse dintre Liverpool si Dortmund, din sferturile Europa League. In tur a fost 1-1, pe “Signal Iduna Park”, dupa ce Origi, respectiv Hummels au scris prefata unui retur incendiar in Anglia – si asa avea sa se si intample.

In fata a peste 40.000 de fani inraiti, “cormoranii” au inceput cum nu se putea mai prost. Centrarea lobata a lui Gonzalo Castro pentru Aubameyang a adus o parada de zile mari a lui Mignolet, care nu a mai putut opri insa sutul lui Mkhitaryan: 1-0 pentru oaspeti din minutul 5. Situatia avea sa devina insa si mai dramatica. Lansarea geniala a lui Marco Reus pentru Pierre-Emerick Aubameyang aduce golul doi la doar patru minute dupa, iar partida parea incheiata. Liverpool nu se califica nici macar in cazul unei remize, iar o eventuala rasturnare de scor parea aproape imposibila in conditiile unui start dezastruos.


Repriza de vis

Inceputul actului secund a fost unul datator de sperante pentru gazde. Trupa lui Jurgen Klopp a redus din handicap in minutul 48 prin Divock Origi, care l-a executat cu un sut la firul ierbii pe veteranul Roman Weidenfeller. Noua minute mai tarziu insa, Marco Reus il invinge cu o executie de finete pe Simon Mignolet, modificand tabela la 3-1 si sarbatorind impreuna cu peluza nemtilor o calificare fara probleme. Lucrurile pareau incheiate, iar Dortmund a preferat sa practice un joc de asteptare, fara a mai forta din punct de vedere ofensiv.

In minutul 66, Philippe Coutinho finalizeaza cu succes un-doiul cu James Milner, invingandu-l superb pe Weidenfeller cu un sut din afara careului. Cu aceasta reusita, brazilianul a readus la viata tribunele de pe “Anfield”, care incepeau sa spere din nou. Gluma avea sa se ingroase pentru nemti cu 13 minute inainte de final, atunci cand, dupa un corner executat inselator de acelasi Coutinho, fundasul central Mamadou Sakho reia nemarcat pentru 3-3, iar suporterii “cormoranilor” sunt in extaz. Liverpool mai avea nevoie de un singur gol pentru a se califica in semifinale. Ce final!livpool

Punctul culminant al intalnirii a avut in loc cel dintai minut de prelungiri. O lovitura libera executata scurt de catre englezi, mingea ajunge la Daniel Sturridge, care se incurca initial in balon, ii paseaza lui Milner, acesta centreaza in careul mic pentru Dejan Lovren, care inscrie cu capul golul calificarii,  declansand nebunia totala pe “Anfield Road”.  Scor final 4-3, iar Jurgen Klopp reinvie spiritul de la Istanbul, pe care “cormoranii” il facusera uitat pana la sosirea tehnicianului neamt la carma echipei.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu