Ordonanta de urgenta a fost publicata: Ce se intampla cu casele de pariuri in 2019 si cum vor resimti pariorii modificarile prevazute » VINE GREUL!

Asteptarea pariorilor, dar si a caselor de pariuri, a luat sfarsit! Noile masuri fiscale adoptate de Guvernul Romaniei pentru anul urmator, vor produce efecte, dupa publicarea Ordonantei de Urgenta nr. 114/2018, in Monitorul Oficial partea I-a, nr. 1116 din 29.12.2018. 

Fata de proiectul OUG, aparut pe site-ul Ministerului de Finante in data de 18 septembrie, in ceea ce priveste operatorii jocurilor de noroc, modificarile sunt importante. De la taxe de 10 % sau 5 % pe totalul taxelor de participare incasate de operatori (mai pe intelesul tuturor, pe rulaj), acestea au scazut la 2%, asa cum se anuntase spre finalul saptamanii anterioare. Totusi, nu s-a ajuns la 2% pe cifra de afaceri, taxă eronat avansata de premierul Viorica Dancila, in sedinta de Guvern din data de 21 decembrie.
O alta modificare, care reiese din textul art. 53 al OUG (publicat mai jos), o reprezinta impozitarea incepand cu anul 2019: ”Taxa (…) se calculeaza, se declara si se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-au incasat taxele de participare”. Cu alte cuvinte, pana pe data de 25 februarie 2019, casele de pariuri vor trebui sa plateasca noua taxa de 2% pe rulajul lunii ianuarie. Initial se luase in calcul impozitarea caselor de pariuri cu acesti 2% pe rulaj, incepand chiar cu anul in curs!

Intrebarea care se iveste: ce inseamna asta pentru pariori? In primul rand, cu totii speram ca operatorii din Romania sa nu fie atat de inspaimantati de noua taxa solicitata de Guvern, incat sa se vada nevoiti sa plece din tara (situatie luată deja in calcul 888 Holdings). In cazul in care nu va fi luata aceasta decizie, totusi, nici nu se pune problema ca organizatorii de jocuri de noroc sa accepte pur si simplu achitarea noului impozit, unul care i-ar baga practic in faliment. De ce? Simplu! Este posibil ca o anumita agentie sa aiba un profit de 100 000 de euro la final de luna, insa dupa calculul procentului de 2% din rulaj, pierderile sa fie mult mai mari decat profitul.

In aceste conditii, foarte probabil, taxa va fi inclusa in biletul de joc, asa cum deja se intampla la agentiile terestre. Adica, la fiecare bilet jucat, pariorii vor plati cu 2% in plus fata de miza. Sigur, taxa nu se va ”simti” la sumele mici, insa pariorii care investesc mult, vor trebui sa accepte plata unor sume mai mari la plasarea biletelor, la agentiile terestre si incepand cu ianuarie 2019, si la agentiile online.

Va vom tine la curent cu alte informatii pe aceste subiect, pe masura ce aceastea vor fi publicate.

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 10 1


Lasa un comentariu