FC Porto – Manchester United 2-1 » Pe vremea cand “dragonii” invingeau “diavolii” intr-o dubla mansa de poveste

In urma cu 13 ani, cand fotbalul nu era inca drept o reteta financiara de succes, tehnicianul Jose Mourinho avea sa-si faca simtita prezenta in istoria recenta a acestui sport. Actualmente antrenor la Manchester United, Mourinho a condus-o pe FC Porto catre succesul suprem: cucerirea trofeului UEFA Champions League, nu fara a elimina prematur formatia de cinci stele de pe “Old Trafford”, condusa la acea vreme de Sir Alex Ferguson.


Duelul sud-africanilor

Vazuta drept una dintre marile favorite la castigarea trofeului, United a defilat intr-o grupa facila, din care au mai facut parte Stuttgart, Panathinaikos si Glasgow Rangers. Incheind astfel grupa E pe primul loc si cu doar doua goluri primite, “diavolii” lui Ferguson pareau pregatiti sa inceapa o aventura cat mai indelungata in cadrul fazelor eliminatorii ale competitiei. De cealalta parte, portughezii s-au clasat pe locul secund intr-o grupa dificila, cu Real Madrid, Marseille si Partizan, reusind sa smulga 11 puncte, mai mult decat suficiente pentru a-si asigura prezenta in tabloul principal.

Intr-o mansa tur disputata pe “Estadio do Dragao”, partida a inceput complet firesc, cu Manchester United deschizand scorul dupa doar 14 minute de joc. Lovitura libera executata in forta de la peste 30 de metri de catre legendarul Paul Scholes nu a putut fi oprita decat temporar de catre portarul Vitor Baia, mingea ricosand la Quinton Fortune, care a indeplinit o simpla formalitate. Gazdele nu s-au predat si au iesit la rampa, la randul lor, tot printr-un sud-african, Benni McCarthy, care a reluat un voleu de senzatie din interiorul careului oaspetilor, egaland situatia un sfert de ora mai tarziu. “Diavolii” aveau sa plece cu coada intre picioare din Portugalia, dupa ce acelasi McCarthy l-a invins a doua oara pe Howard, in minutul 78, cu o lovitura de cap exceptional plasata in zona vinclului, stabilind astfel scorul primei manse.


La doar doua saptamani dupa disputarea meciului tur, cea de-a doua mansa, de pe “Old Trafford”, a consfintit drama totala a eleporto2vilor lui Sir Alex Ferguson. Conducand din minutul 32 cu scorul de 1-0, scor de calificare, englezii au comis-o in ultimul minut de joc, permitandu-i lui Costinha sa egaleze, eliberand astfel drumul unei echipe ce avea sa fie incoronata drept campioana Europei in sezonul 2003-2004.

Actuala echipa a lui Jose Mourinho, Manchester United, este cotata cu 51.00 in acest moment pentru a castiga titlul in Premier League. De cealalta parte, FC Porto primeste o cota de 2.30 in vederea cuceririi trofeului in Portugalia, in lupta crancena impotriva Benficai Lisabona.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu