Simona Halep, iubirea dulce-amară a României, în apropierea US Open-ului

Simona HalepAşa frumos cum s-a sfârşit anul 2014, unul plin de reuşite pentru Simona, asa frumos a început 2015! Purtătoare tricolorului de pe cea mai înaltă poziţie din clasamentul WTA şi-a început anul cu un prim sezon – mai bine spus, a doua jumătate a sezonului de hard – de-a dreptul excelent, cu o victorie in ianuarie pe pământ chizinesc, la Shenzen, dupa victorii impotriva unor jucătoare precum Annika Beck sau Timea Bacsinszky.

Imediat după încheierea turneului din China, Simona s-a deplasat la cea mai importanta competitie a primei jumăţăţi a oricărui an – Australian Open, unde a fost învinsă în sferturile de finală, după ce a trecut în prealabil de Knapp, Gajdosova, Mattek-Sands şi Wickmayer.

Imediat după prima luna a anului, a urmat un meci extrem de dificil in FED Cup pentru România, împotriva unei Spanii extrem de solide, cu o Garbine Muguruza în plină formă şi în plină ascensiune. Simona nu a reuşit să-şi joace tenisul cu care ne-a obişnuit pe toţi şi, deşi a câştigat în prima zi împotriva Silviei Soler-Espinosa, a fost învinsă de Muguruza cu scorul de 2-0 la seturi.

 Aşa cum am cunoscut-o cu toţii (prin evoluţiile ei), Simona Halep este o adevărată jucătoare de moral, ce reuşeşte să se motiveze în cele mai dificile momente şi să revină miraculos. La fel a făcut-o şi atunci, după ce întreaga ţară a blamat-o pentru înfrângerea din FED Cup (nu contează că România s-a calificat oricum, graţie unei jucătoare precum Irina Begu, aflată într-o forma incredibilă), Simona a revit în forţă pentru turneul de la Dubai, ce avea să-l câştige, dupa succese la jucătoare precum Hantuchova, Pironkova, Makarova (ce o eliminase de la Australian Open cu o lună mai devreme), Wozniacki şi, Karolina Pliskova, în finală.

Luna şi trofeul pe hard

Serie formidabila a continuat şi în martie 2015, unde, la puternicul turneu american de la Indian Wells, unde, probabil, a reuşit cel mai bun al joc al ei din acest an – sau, cel puţin, aşa mi-a dat mie impresia. Aici, pe hard-ul american de la Indiam Wells a reuşit să le elimine pe Gavrilova, Lepchenko, Pliskova (aceeaşi Karolina, pe care o învinsese şi cu o lună mai devreme la Dubai), Carla Suarez Navarro (o Carla Suarez Navarro în vârf de formă), Serena Williams (ce-i drept, prin W.O., americanca retrăgându-se) şi, în sfârşit, în finală, pe Jelena Jankovic. În fine, a urmat imediat în martie şi turneulhalep2 radwanska de la Miami, tot pe hard, tot pe “Tărâmul Făgăduinţei”, unde a fost, însă, învinsă de Serena Williams în finală.

Trăgând o linie peste sezonul de hard al Simonei precedent, putem spune – fără doar şi poate, ca a fost unul excelent, mai ales in prima parte a anului curent. Deşi este ştiut faptul că suprafaţa pe care ea o preferă cel mai mult este zgura, Simona s-a descurcat extrem de prost (ca să fiu mai “blând) pe această suprafaţa în 2015 – pierzând cu Wozniacki (la Stuttgart), cu Alize Cornet (la Madrid), cu Carla Suarez Navarro (la Roma) şi, cel mai important, cu Lucic-Baroni la Roland Garros, unde Simona trebuia să-şi apere punctele obţinute în precedenta ediţie a Open-ului francez, unde ajunsese până în acea finală de poveste, disputată în trei seturi împotriva Mariei Sharapova. Se pare că acest parcurs extrem de dezamăgitor pe zgură i-a afectat moralul Simonei atât de tare, încât această avea să piardă în turul trei la Birmingham împotriva Kristinei Mladenovic şi, din nou, extrem de important.. în primul ei meci la Wimbledon, împotriva Janei Cepelova unde, din nou, avea puncte importante de apărat.

 Personal, nu am crezut într-o revenire a Simonei odată cu pauza de o lună şi jumătate pe care şi-a luat-o între meciul pierdut la Wimbledon şi acest prim turneu pe hard. Am fost extrem de sceptic, deoarece am vazut un sezon de zgură şi unul de iarbă extrem de dezamăgitoare pentru Simona. Totuşi, victoriile de aici, de la Toronto, împotriva Jelenei Jankovic, Angeliquei Kerber şi Agnieszkai Radwanska (dupa ce a pierdut primul set cu 6-0) mi-au demonstrat, sau mai bine spus – reamintit – faptul că Simona este o adevărata luptătoare şi merită să avem încredere în ea – şi spun asta din punctul de vedere al unui parior, nu al unui suporter.

Inainte de US Open

 Cu siguranţă, această revenire a Simonei este de bun-augur acum când US Open-ul se apropie cu paşi repezi, iar casele de pariuri deja şi-au afişat oferta de cote pentru victoria finală a ultimului turneu de Grand Slam al anului. Spre surprinderea mea, după Serena Williams, ce conduce acest “clasament al cotelor” (haideţi să îi spunem aşa), cu o cotă de 2.20, pe locul secund vine Victoria Azarenka, cu o cotă de 7.00 (jucătoare aflată pe locul 19, fost număr unu mondial, ce a avut o accidentare gravă suferită în trecutul apropiat) şi, imediat, vin Maria Sharapova (cota 09.00), Simona Halep (13.00), Petrva Kvitova (13.00), Garbine Muguruza (17.00) şi Caroline Wozniacki (21.00) (n.r. – cotele sunt listate de către bet365.com).

Personal consider că o victorie în ultimul turneu de Grand Slam al anului pentru Simona este extrem de greu de realizat, deoarece se va întâlni, cel mai probabil (dacă jucătoarele favorite îşi respectă blazonul), cu Serena Williams în semifinale şi cu Maşa în finală. Un parcurs extrem de dificil pentru românca noastră, dar, totuşi, nu imposibil. Şi cum Simona ne-a demonstrat de atâtea şi-atâtea ori faptul ca hard-ul, deşi nu e suprafaţa ei preferată, îi prieşte extrem de bine, Simona ar putea sparge ghiaţa şi reuşi o victorie românească la US Open. Totuşi, cei ce vor să mizeze pe victorie la US Open a Simonei Halep, ar fi bine să o facă cât mai moderat, deoarece se poate întâmpla absolut orice – nu m-ar mira ca Simona sa piardă nici în primul tur, dar nici să caştige trofeul. Orice ar fi, noi vom fi alaturi de campioana noastra: HAI SIMONA!

Tudor Daniel


Super-Halep: Simona, in semifinale la Toronto, dupa a 300-a victorie din palmares, in WTA!


500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu