Sporting-Benfica: Derby-ul etern, 108 ani de istorie

benfica sportingFotbalul mare a revenit in prim-plan, iar acest sfarsit de saptamana este unul plin de derby-uri. Redactia noastra a facut „inconjurul Europei” si s-a oprit in Portugalia, unde avem Supercupa dintre Sporting Lisabona si Benfica Lisabona, derby-ul capitalei.

Sporting Lisabona – Benfica Lisabona (9 august, ora 22:45)

Derby de Lisabona, sau „Derby-ul Etern”, este cel mai important meci al Portugaliei, meci ce isi are originea din 1907, atunci cand 8 jucatori de la Benfica s-au transferat la Sporting, chiar inaintea partidei. Daca lucrurile nu erau destul de urate pentru Benfica –Sport Lisboa numita in acea perioada– au si pierdut meciul, iar cel care a deschis scorul era Candido Rodrigues, unul dintre cei 8, ca mai apoi fondatorul clubului si totodata mijlocasul lor, Cosme Damiao sa isi trimita mingea in proprie plasa, partida incheindu-se 2-1 pentru Sporting. In cei 108 ani ce aveau sa urmeze, cele doua cluburi s-au intalnit de 294 de ori, 128 dintre ele fiind castigate de Benfica, spre deosebire de 105 victorii ale Sportingului, restul de 61 de meciuri fiind incheiate la egalitate.

Pana si intre scolile de juniori ale celor doua echipe exista rivalitate, daca Benfica a dat cel mai mare jucator ar Portugaliei, Eusebio, Sporting se poate lauda cu jucatori precum Figo sau Cristiano Ronaldo, considerat de multi urmasul lui Eusebio.

Cele doua formatii au aratat in repetate randuri ca au respect pentru fostii jucatori, asa cum au demonstrat-o si in ultima confruntare, atunci cand fanii Benficai au scos un banner cu poza lui Eusebio, sub care erau initialele S.L.B (Sport Lisboa e Benfica). Raspunsul fanilor lui Sporting nu intarziat, dupa care au inceput sa-si ovationeze cel mai de pret jucator, Cristiano Ronaldo, strigand: „Voi il aveti pe Eusebio? Ei bine, noi il avem pe Ronaldo!”.

De fiecare data, acest derby a umplut stadioane, spectacolul fiind cuvantul ce i se poate atribui, datorita frumusetii jocului din teren si a atmosferei create de suporterii veniti sa isi sustina echipa favorita, strigand din toti plamanii la fiecare faza.

 

Cotele la titlu in Serie A: Juventus si restul lumii!

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu