Ungaria – Romania: Statistica, care ne spune ca nu putem pierde la Budapesta!

Vineri seara incepand cu ora 21.45, Romania „generalului” Anghel Iordanescu, va juca in una dintre cele mai importante dispute din istoria acestei tari, cu Ungaria in infernul de pe Groupama Arena, stadion de 22.000 de locuri, care va fi arhiplin la ora meciului, biletele puse in vanzare epuizandu-se inca de astazi.

Chiar daca in istoria disputelor Ungaria – Romania, per total maghiarii stau mult mai bine fata de tricolori, ca si statistica vorbind, perioada din ultimii ani de arata ca nationala tricolora nu a mai pierdut in fata Ungariei in orice competitie din anul 1981, de la cel 1-0 inregistrat la Budapesta in cadrul preliminariilor pentru campionatul mondial din 1982. In tot acest timp, pana in momentul de fata, s-au mai disputat inca 10 partide intre cele doua, partide din care Romania a reusit sa iasa neinfranta in toate disputele. Au fost 6 victorii in favoarea Romaniei, si 4 rezultate de egalitate, ultimul chiar in turul acestor preliminarii, atunci cand pe Arena Nationala, Dzsudzsak a reusit sa egaleze nationala noastra la 1 in minutul 82, asta dupa ce Rusescu deschisese scorul pentru Romania in minutul 45.

Prima victorie in fata Ungariei in era moderna a fotbalului, a venit pentru Romania in anul 1999, atunci cand cu Hagi in teren revenit la nationala noastra, la rugamintile regretatului Adrian Paunescu, dupa ce acesta in prealabil renuntase la nationala dupa o cearta cu tehnicianul Victor Piturca, Romania reusea sa invinga nationala vecinilor maghiari cu un sec 2-o pe stadionul Ghencea, anuntand practic hegemonia selectionatei noastre in fata Ungariei.

Mai mult de atat, nationala noastra nu a pierdut ultimele 4 deplasari de la Budapesta, inscriind de fiecare data, lucru care ne face pe noi, suporterii, dar credem ca si pe jucatorii nationalei, increzatori in fortele proprii, motiv pentru care nu ar trebui sa piarda disputa de pe Groupama Arena, si in acest fel sa ia o optiune serioasa la calificarea pentru turneul EURO 2016 – Franta.


Inca un amanunt interesant, care ne duce cu gandul ca Romania nu poate pierde disputa de la Budapesta, il constituie faptul ca Romania nu a pierdut niciodata returul contra Ungariei, dupa ce la Bucuresti, s-au marcat cel putin 2 goluri in meci. Acest lucru s-a intamplat de 2  in istoria moderna a intalnirilor directe dintre cele doua nationale :

  • In 2001, dupa 2-0 pe Stadionul Ghencea, Romania s-a impus la retur, la Budapesta cu acelasi scor, 2-0.

  • In 2004, Romania s-a impus la Bucuresti cu 3-0 intr-o disputa amicala, 5 ani mai tarziu, la Budapesta, nationala tricolora impunandu-se cu 1-0, deasemenea intr-o partida amicala.


Rezultatul partidei tur, a fost 1-1 ( 2 goluri inscrise in meci ), ceea ce ne face sa ne gandim ca , daca statistica se va confirma si de aceasta data, Romania „generalului” Iordanescu, nu ar trebui sa capituleze vineri seara pe Groupama Arena.

( Alyn Mirea ).


Iti spunem primul 11 al Romaniei la Budapesta: Budescu ba, Sanmartean, da!


Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Comments 1

Lasa un comentariu