Vettel, pe urmele lui Hamilton: Ce sanse mai are sa-l ajunga? Analiza & cote!

Germanul a reusit sa castige cursa din Singapore, rezultat cu dublu impact pentru cvadruplul campion mondial. Pe de o parte Vettel a semnat cel de-al 4-lea succes al Scuderiei Ferrari in actualul sezon, un progres imens fata de 2014. Mai important insa, profitand de abandonul lui Hamilton, Vettel a redus la 49 de puncte diferenta fata de liderul clasamentului mondial.

Mai are timp Sebastian?

Cum succesul este recompensat cu 25 de puncte in Formula 1, ecartul dintre cei doi nu pare a fi foarte mare, in conditiile in care pana la finalul sezonului mai sunt 6 curse! Vorbim de 150 de puncte atribuite locului 1, mai mult decat suficiente pentru ca Vettel sa recupereze distanta. Cu alte cuvinte, sanse ca pilotul Ferrari sa urce pe locul 1 sunt, si nu doar teoretice.

In realitate insa, lupta lui Vettel cu Hamilton este una aproape imposibil de castigat. In ciuda unui sezon 2015 mult mai bun decat precedentul, monopostul Ferrari inca nu se ridica la acelasi nivel calitativ cu cel al concurentilor de la Mercedes. E aproape, dar nu chiar in acelasi punct!

Luam in calcul si constanta lui Hamilton. Doar in una din cursele stagiunii, in Ungaria, englezul a terminat in afara podiumului, victoria revenindu-i in 7 din 13 etape desfasurate. De asemenea, la Singapore, Mercedes a suferit doar primul abandon al sezonului (la Monza, Rosberg s-a clasat pe locul 17).

hamilton

Mai aducem in discutie si sprijinul colegilor de echipa. In continuare cu sanse bune la titlu, chiar peste ale lui Vettel, Rosberg nu accepta sa renunte voluntar la batalia pentru primul sau titlu mondial. Daca insa Lewis se va distanta in ierarhie, ordinele de echipa vor face legea. Iar acestea il vor favoriza pe britanic.

De partea cealalta, Raikkonen nu reuseste in niciun fel sa tina pasul cu Vettel. Doar cu 2 exceptii, in Canada si Bahrain, Iceman s-a clasat mai bine decat coechipierul. In restul curselor, evolutii destul de slabe ale finlandezului, punctate si de 3 abandonuri. Vettel nu are cum conta pe un Kimi departe de forma de acum cateva sezoane.

Cotele

Bookmakerii sunt in asentimentul nostru. Hamilton primeste cota 1.15 pentru un nou titlu mondial, in timp ce Vettel are cotatia 8! Cei ce mizeaza pe Rosberg pot castiga de 11 ori suma investita!

Ce urmeaza?

La finele saptamanii in curs avem Marele Premiu al Japoniei, gazduit de Suzuka. Vettel spera sa intoarca podiumul de anul trecut, cand, ca driver Red Bull, a terminat dupa cei doi piloti Mercedes. Atentie insa: Vettel este pe locul 2 in topul victoriilor la Suzuka, cu 4 succese, 2 mai putine decat Michael Schumacher. In afara victoriei de anul trecut, Hamilton a mai castigat MP al Japoniei in 2008, insa atunci cursa s-a desfasurat pe Fuji Speedway.


 

La casele de pariuri suntem deja calificati: Cotele meciurilor cu Finlanda si Feroe!

Halep se distanteaza de Sharapova in clasamentul WTA! Cele doua, rivale la Wuhan, saptamana viitoare


 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu