Rogério Ceni – Povestea legendei dintre buturile lui Sao Paulo care a inscris 131 de goluri

Se poate spune ca postul de portar este probabil cel mai criticat la erori, in fotbal si nu numai. Daca goalkeeper-ul are interventii fantastice, inseamna ca si-a facut datoria. Daca a comis o greseala fatala in schimb, toate oalele se sparg in capul lui.  Acest aspect este insa o referinta pentru un portar clasic, obisnuit; nu si pentru Rogerio Ceni. El nu a fost niciodata doar un portar oarecare.


Startul unei povesti unice

Rogério Mücke Ceni s-a nascut pe 22 ianuarie 1973, la Pato Blanco si a evoluat la nivel de seniori in intreaga sa cariera pentru Sao Paulo,  intre anii 1992-2015. Acesta a reusit sa inscrie nu mai putin de 131 de goluri in tricoul “Soberano”, dar s-a evidentiat ca si titular abia din 1997, cand i-a luat locul in primul “11” lui Zetti. Acesta a fost si anul in care Ceni si-a dezvaluit calitatile sale ofensive incredibile. Uniao Sao Joao a fost formatia impotriva careia Rogerio si-a facut debutul ca si “atacant”. Acesta a inscris dintr-o lovitura libera perfect plasata peste zid, uimind intreaga audienta.


Detronarea lui Jose Luis Chilavert

Pe numele sau complet, José Luis Félix Chilavert González a fost o alta exceptie in ceea ce priveste instinctul ofensiv extraordinar de dezvoltat pentru un portar. Paraguayanul a activat intre anii 1982-2004 pentru formatii precum San Lorenzo, Velez Sarsfield sau Strasbourg, reusind sa inscrie in total nu mai putin de 67 de goluri. Legenda dintre buturile lui Sao Paulo a reusit insa sa depaseasca in 2006 recordul paraguayanului, ajungand in acel moment la cota 68.

Chilavert nu a excelat insa doar prin abilitatile sale ofensive extravagante.  El a fost desemnat de catre FIFA “Cel mai bun portar din lume” in 1995, 1997 si 1998, surclasand de-a lungul anilor nume uriase precum Fabien Barthez, Edwin van der Sar sau Peter Schmeichel. De asemenea, el este goalkeeperul cu cele mai multe reusite pentru o echipa nationala (8), depasindu-l la acest capitol pe Ceni.


Citeste si:

Momentul golului „100”

Pe 27 martie 2011, Sao Paulo primea vizita lui Corinthians intr-unul dintre cele mai crancene derby-uri din fotbalul sud-american. Gazdele veneau dupa o serie neagra de 11 partide la rand fara victorie in fata marii rivale, serie care dainuia de peste patru ani, iar suporterii erau cu adevarat insetati dupa succes.

La cateva minute dupa startul mitanului secund, cand scorul era deja 1-0 pentru “Tricolor”, gazdele au primit o lovitura libera la marginea careului de 16 metri ca urmare a unui fault. Indreptandu-se catre balon, executantul, nimeni altul decat Rogerio Ceni, a declansat nebunia totala pe “Estadio do Morumbi”, plasand perfect mingea in vinclul nefericitului portar al oaspetilor.


A tras cortina anul trecut

Rogerio Ceni a agatat manusile in cui in 2015, la varsta de 42 de ani, inregistrand astfel 1237 de prezente pentru formatia din sudul Braziliei intr-un interval de 23 de ani. Acesta a pus astfel capat unei cariere fotbalistice uluitoare care va ramane in istorie pentru totdeauna.

Sao Paulo se afla in acest moment pe locul  13 in ierarhia primului esalon brazilian, cu doua etape inainte de finalul sezonului.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu