Regulament

Regulament – „Campionatul Pariorilor”

I. Reguli generale

 1. Campionatul Pariorilor Pariuri1x2 se desfasoara in doua in doua ligi separate: Campionat Seniori si Campionat Juniori .
 2. Pentru Campionat Seniori sunt 10 locuri disponibile iar pentru Campionat Juniori locurile sunt nelimitate.
 3. Campionatul se va desfasura lunar, urmand ca la sfarsitul fiecarei luni, ultimii 2 tipsteri clasati in Campionat Seniori sa fie retrogradati in liga juniorilor iar primii 2 din liga juniorilor vor fi promovati in Campionat Seniori. Perioada unei luni calendaristice va coincide cu un SEZON al Campionatului Pariorilor. In ierarhiile finale vor fi luati in calcul doar tipsterii care au minim 20 de ponturi publicate in luna respectiva. Nu pot promova tipsteri care au mai putin de 20 de ponturi publicate. De asemenea, tipsterii seniori care au mai putin de 20 de ponturi publicate vor fi retrogradati direct.
 4. Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti pana la data numirii lor ca Tipsteri. Cererea de inscriere in campionat va fi considerata declaratie pe propria raspundere de indeplinire a varstei minime acceptate pentru participarea la acest concurs.
 5. Pentru inregistrare va trebui sa va creati un cont pe pariuri1x2.ro. Toate informatiile necesare sunt disponibile pe pagina “Inscrie-te”
 6. Toti cei inscrisi vor debuta initial in Campionatul Juniorilor
 7. La sfarsitul fiecarei luni, departajarea in clasament se va face dupa: profit, numarul de ponturi postate, procent yield (profitul exprimat in procente din totalul mizelor), numarul de ponturi corecte. In caz de egalitate pe toti acesti indicatori, castiga cel cu cel mai putine tipsuri incorecte. Daca, in continuare avem egalitate, premiile se impart in mod egal.
 8. Retrogradarea din Campionat Seniori se face in trei faze:
  1. Pe data de 11. Tipsterii care au strict mai putin de 7 ponturi, cei care au profit mai mic sau egal de “- 25” sau yield mai mic sau egal de “-15%” retrogradeaza. Locul lor va fi luat de tipsteri juniori care au 7 ponturi sau mai multe si sunt pe profit.
  2. Pe data de 21. Tipsterii care au strict mai putin de 14 ponturi, cei care au profit mai mic sau egal de “- 25” sau yield mai mic sau egal de “-15%” retrogradeaza. Locul lor va fi luat de tipsteri juniori care au 14 ponturi sau mai multe si sunt pe profit.
  3. Pe data de 1. Tipsterii care sunt pe locurile 9 sau 10, cei care au sub 20 de ponturi, cei care au profit mai mic sau egal de “- 25” sau yield mai mic sau egal de “-15%” retrogradeaza. Locul lor va fi luat de tipsteri juniori care au 20 ponturi sau mai multe si sunt pe profit.

NOTA: Pe datele de 11 resptectiv 21, se va valida numarul minim de ponturi, 7 respectiv 14, dupa data evenimentului, in nici un caz dupa data adaugarii pontului. Exemplu: daca pe data de 10 ai 6 ponturi adaugate, toate avand data evenimentului inainte de 11 ale lunii, iar in aceiasi zi adaugi pont nou al carui eveniment are loc pe data de 11, acest pont nou nu se va lua in calcul a doua zi pentru promovare/retrogradare, nici ca statistica nici la numaratoarea ponturilor.

Ce este yield?  Yield-ul masoara randamentul ponturilor dumneavoastra. De exemplu:

 • Daca totalul mizelor dumneavoastra este de 100 de unitati, iar cand trageti linie aveti contabilizate 120 de unitati, atunci aveti un profit de 20 de unitati ceea ce corespunde unui randament de 20% (yield=20%) 
 • Daca totalul mizelor dumneavoastra este de 100 de unitati, iar cand trageti linie mai aveti doar  80 de unitati, atunci aveti o pierdere de 20 de unitati ceea corespunde unui randament de -20% (yield=-20%). In acest caz s-au pierdut 20% din banii pe care i-am avut initial.

De retinut in situatia in care numarul tipsterilor valizi pentru promovare este mai mic decat al celor ce trebuie retrogradati:

 • Vor retrograda atatia seniori cat juniori sunt valizi pentru promovare
 • Cei fara nici un pont adaugat vor retrograda direct chiar daca nu exista nici un junior valid pentru a fi promovat. In acest caz, promovarea se va face strict in ordinea locului  ocupat in clasamentul juniorilor indiferent de valoarea profitului.
 • Pentru cei care au macar un pont adaugat, departajarea se va face dupa profit (cel mai mic profit retrogradeaza) dar mai intai se vor lua in calcul, ordonati dupa profit, cei care au mai putine  ponturi  decat minimul necesar pentru sesiunea respectiva de promovari si retrogradari (de exemplu, pe data de 11 se iau mai intai in calcul pentru retrogradare  cei care au sub 7 ponturi, iar abia apoi cei care au 7 sau mai multe)
 • Juniorii promovati pe 11 sau pe 21 vor “lua cu ei” in liga seniorilor ponturile si statistica din acea luna.
 • Un junior care a devenit senior in una din cele doua sesiuni intermediare va avea drepturi depline si egale cu un tipster senior de la inceputul lunii