OGC NICE – AS MONACO: Derby pe Coasta de Azur

ogc-nice-as-monaco-photo-59447In deschiderea noului sezon fotbalistic in Franta, avem un derby al Coastei de Azur dintre OGS Nice si AS Monaco, meci ce va atrage foarte mult atentia iubitorilor de fotbal. Meciul din Nice va incepe la ora 22:00 (ora Romaniei) si va fi transmis in sistem live streaming de bet365, Unibet si William Hill.

sursa foto: vwmin.org

Avand in vedere calitatea echipelor, Monaco este net superioara, ea jucand sezonul trecut in Liga Campionilor si terminand campionatul intern pe locul 3. Nice a fost o echipa solida sezonul trecut terminand undeva la mijlocul clasamentului departe de zona retrogradarii si de locurile de Europa League. Probabil ambele echipe vor fi multumite in acest sezon daca vor repeta performantele sezonului trecut. Monaco de regula a jucat foarte bine la Nice, ei pierzand numai o singura data in ultimele 7 deplasari la acestia.

OGC NICE

Mijlocul clasamentului a fost ceea ce i-au caracterizat pe cei de la Nice aproape tot sezonul trecut, in ciuda catorva urcusuri si/sau coborasuri. Au fost aproape de locurile ce duc in Europa League numai la inceput de sezon, dar au fost si la un punct de zona retrogradabila cand au avut o serie de 7 meciuri fara victorie. Un fapt interesant este ca Nice a adunat acelasi numar de puncte in meciurile de acasa fata de cele din deplasare, dar in ambele Cupe din Franta au avut o prestatie dezastruoasa.
In pauza competitionala de vara in care au fost posibile transferurile, obictivul celor de la Nice a fost vanzarea unor jucatori pentru a aduca bani la bugetul clubului. A fost vandut fundasul stanga Amavi la Aston Villa pentru o suma considerabila, pe cand Bautheac care acoperea acea pozitie a fost de asemenea cedat. Mijlocasul defensive Digard a parasit si el echipa iar imprumutul mijlocasului Carlos Eduardo a expirat. Au cumparat pe mijlocasul Seri, stopper-ul Le Marchand si atacantul Germain, care de fapt este imprumutat de la Monaco. Trebuie sa admitem ca in perioada verii au pierdut mai mult decat au cumparat si probabil echipa este mai slaba decat sezonul trecut.

OGC Nice – echipa probabila: Pouplin – Gomis, Le Marchand, Bodmer, Hult – N.Mendy, Seri – Ben Arfa, Eysseric – Plea, Germain

 

AS MONACO

Monaco a fost sezonul trecut o echipa foarte populara in Franta, care a reusit sa-si lase amprenta si o imagine foarte frumoasa in toate competitiile in care a participat. Au ajuns in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, unde au fost invinsi de finalista competitiei, Juventus. In ambele cupe din Franta au practicat meciuri solide si bine organizate, iar in campionat au reusit  sa termine pe locul 3, jucand din ce in ce mai bine spre finalul sezonului dupa un start mai slab. In ultimele 14 etape au inregistrat numai o singura infrangere. Monaco a fost cea mai buna echipa intr-un clasament al echipelor ce joaca in deplasare, care si-a aratat adevarata valoare in meciurile din Liga Campionilor unde au incasat numai 5 goluri in toate meciurile jucate.
Normal ca dupa un asemenea sezon bun, jucatorii au cerut conducerii salarii mai mari si clubul a fost nevoit sa renunte la Kondogbie, Carrasco si Ocampos, cat si la rusul Berbatov. Au castigat destul din vanzarea acestora ca sa-l poata achizitiona de la Benfica pe Cavalier, pe Carrilo de la Estudiantes. Monaco i-a imprumutat pentru acest sezon pe El Shaarawy de la Milan si pe tanarul Pasalic de la Chelsea. Trebuie sa joace meciurile de calificare pentru Liga Campionilor in acest sezon si au inceput minunat acest lucru prin cele doua victorii impotriva celor de la Young Boys. Antrenorul Jardim, care si-a pastrat postul si sezonul acesta, a avut incredere in aceeasi echipa si in tur si in returul cu elvetienii cat si in nouile achizitii, Pasalic si Cavaliero.

AS Monaco – echipa probabila: Subasic – Fabiano, Raggi Carvalho, Kurzawa – Toulalan, Pasalic – Dirar, Moutinho, Cavaleiro – Martial

 

MATCH FACTS:

– Monaco nu a primit gol de la Nice in 5 din ultimele 7 deplasari
– Monaco a castigat 5 din ultimele 6 deplasari in Ligue 1, atat la pauza cat si la final
– Nice a inregistrat “sub 2.5 goluri” in ultimele 4 meciuri impotriva celor de la Monaco

CONCLUZII SI PONT

Chiar daca este un derby, se pare ca Monaco este mai puternica in acest sezon decat in cel abia incheiat. Si-au aratat deja puterea in meciurile din calificarile Ligii Campionilor si pot continua aceasta serie buna si in meciul cu Nice, echipa care dupa plecarile din vara, ii trebuie timp sa se auto-coordoneze.
PONT: Monaco castiga (2.05)

(Dragos OPRESCU)

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un pont pe zi – Aici ai ponturile etapei! (video)

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu