Steaua – Rosenborg: Luca Banti, talismanul gazdelor!

Pentru partida din aceasta seara de pe National Arena, dintre Steaua si Rosenborg, UEFA l-a trimis la centru pe unul din cei mai buni arbitri italieni ai momentului, Luca Banti. Italianul oficiaza pentru prima data la centru intr-un meci in care este angrenata o echipa romaneasca.

Nascut la Livorno pe 27 martie 1974, Luca Banti este  arbitru din anul 1991 si apartine Scolii de Arbitraj din Livorno, iar in sezonul 2004-2005 a fost inclus in Comisia Nationala de Arbitri ( CAN ). Debutul in Serie A si l-a facut in anul 2005 la meciul Juventus – Cagliari, incheiat cu scorul de 4-2 in favoarea gazdelor.

Este arbitru FIFA din anul 2009, atunci cand italianul a primit si primul sau meci international. Forul european l-a trimis la centru in partida Lahti – Gorica din turul 2 preliminar al Europa League.

Luca Banti mai este si numit ” arbitrul derby „, datorita celor 5 clasice ale fotbalului italian pe care le-a arbitrat. A fost de doua ori la centru in intalnirile dintre Inter si Juventus, o data la Milan – Inter, o data la disputa dintre Milan si Juventus, plus Roma – Juventus.

Ultimul clasic italian arbitrat de Luca Banti, a fost meciul din Supercupa Italiei dintre Juventus si Lazio, partida care s-a desfasurat pe 8 august in Shanghai.

Singura partida din acest an arbitrata de Banti la nivel international, a fost disputa din turul 3 al Ligii Campionilor, dintre Salzburg si Malmo, atunci cand arbitrul italian a aratat 3 cartonase galbene, unul pentru gazde si 2 pentru oaspeti.

In cele 9 partide arbitrate de Banti la nivel international in ultimii 2 ani, gazdele s-au impus de 6 ori, oaspetii de 2 ori, in timp ce o singura partida s-a incheiat nedecis. A fost 1-1 in 2013 in Europa League, la meciul dintre AZ Alkmaar si PAOK Salonic.

Statistica ne spune ca in competitiile organizate sub egida UEFA, Luca Banti pare a fi talismanul gazdelor. Cum jocul echipei lui Radoi nu straluceste, poate cine stie, talismanul Stelei in aceasta seara va fi arbitrul italian, care dupa cum bine am observat cu el la centru gazdele au castigat in dese randuri.

( Alyn Mirea ).


Sperietoarea Rosenborg! Atacul nordicilor mai tare ca cel al Barcelonei!


Europa League: Odd – Borussia Dortmund! Anticipam spectacol pe Skagerak Arena!


Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu